Cochrane-Africatown USA Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cochrane–Africatown USA Bridge
US 90.svg
Cochrane-Africatown USA Bridge.jpg
Overspant Mobile River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.222 meter
Hoofdoverspanning 238 meter
Hoogte brugdek 43 meter
Openstelling 1991
Verkeersintensiteit 11.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Cochrane-Africatown USA Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Mobile in de staat Alabama.

Kenmerken

De brug overspant de Mobile River in de stad Mobile en is in totaal 2.222 meter lang. De brug heeft lange aanbruggen, de hoofdoverspanning is met 238 meter niet bijzonder groot.[1] De brug heeft twee H-vormige pylonen met in het midden een brugdek van 24 meter breed, dat 43 meter boven de Mobile River ligt. Over de brug loopt de US 90 in Alabama met 2x2 rijstroken. De brug verbindt Mobile met het industriële Blakeley Island. De verbinding heeft geen groot doorgaand belang.

Geschiedenis

De brug verving een hefbrug, de Cochrane Bridge. De brug opende in 1991 voor het verkeer en was de eerste tuibrug van de staat Alabama. In 1992 kreeg de brug twee prijzen. De brug is vernoemd naar de oude brug (Cochrane Bridge) en Africatown USA, een gemeenschap met de laatste slaven die vanuit West-Afrika naar de Verenigde Staten werden gebracht en bij Mobile aan land kwamen.

De brug raakte in 2005 tijdens Hurricane Katrina licht beschadigd toen een losgeslagen boorplatform tegen de brug aan dreef. De brug leed geen significante schade en was direct na de orkaan weer te berijden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 11.000 voertuigen over de brug, voornamelijk woon-werkverkeer en industrieel verkeer naar de scheepswerven aan de oostzijde van de Mobile River.

Zie ook

Referenties