Col de la Cayolle

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of France.svg
Col de la Cayolle
Col de la Cayolle-1.jpg
Hoogte 2.326 m
Weg D902 / D2202
Hellingspercentage 9%
Verboden voor aanhangers? ja
Wintersluiting oktober-mei
Opengesteld 1914
Kaart kaart

De Col de la Cayolle is een bergpas in Frankrijk, gelegen in de Alpen, op de grens van de departementen Alpes-Maritimes en Alpes-de-Haute-Provence. De bergpas is 2.326 meter hoog.

Kenmerken

Col de la Cayolle-2.jpg

De Col de la Cayolle is een noord-zuid georiënteerde bergpas die de vallei van de rivier de Var in het zuiden met de vallei van de rivier de Ubaye in het noorden verbindt. Het is daarmee een verbinding tussen Nice en Barcelonette. De 2.326 meter hoge bergpas ligt op de hellingen van de 3.050 meter hoge Mont Pelat. Over de bergpas loopt aan de kant van het departement Alpes-Maritimes de D2202 en aan de kant van het departement Alpes-de-Haute-Provence de D902. De bergpas is gelegen in het Parc National de Mercantour. Het is één van drie noord-zuid georiënteerde bergpassen in dit gebied, de middelste tussen de Col d'Allos in het westen en de Col de la Bonette in het oosten.

De bergpas begint vanaf het zuiden gezien in de vallei van de rivier de Var, één van de langere rivieren in het zuidoosten van Frankrijk. Westelijk van Entrevaux voert de weg eerst door de spectaculaire Gorges de Daluis naar Guillaumes. De weg blijft in het dal van de Var en stijgt vrij geleidelijk tot het op 1.250 meter hoogte gelegen Entraunes, de laatste plaats voor de bergpas. Dit wordt vaak gezien als het begin van de Col de la Cayolle. De weg is vanaf hier bochtig en erg smal, heeft geen middenstreep en een smalle rijbaan waar passeren soms lastig is. De weg kent haarspeldbochten en stijgt pas relatief laat boven de boomgrens uit, gezien de zuidelijke ligging van dit deel van de Col de la Cayolle ligt alleen de laatste kilometer van de D2202 boven de boomgrens.

Bovenop de bergpas is een parkeerplaats vanwaar wandelpaden de bergen in gaan. Er zijn geen voorzieningen bovenop de bergpas. Naar het westen ligt de 3.050 meter hoge Mont Pelat. Naar het oosten liggen bergketens met toppen tot 2.600 meter. Vanaf de bergpas heeft men een fraai uitzicht op het omliggende berglandschap, maar de bergen zijn niet hoog genoeg voor eeuwige sneeuw of gletsjers, in de zomer is de omgeving kaal met rotsen.

De afdaling aan de noordkant is langer dan aan de zuidkant. Ook duurt het wat langer voordat men weer onder de boomgrens komt, die hier op circa 1.900 meter hoogte ligt. De weg is bochtig maar kent geen echte haarspeldbochten zoals aan de zuidzijde. De weg is wel smal, passeren op de D902 is echter wat makkelijker dan aan de zuidkant. Men daalt eerst af naar het op 1.800 meter hoogte gelegen Bayasse. Hierna buigt de D902 naar het westen af en daalt relatief geleidelijk naar de Gorges du Bachelard. Over 9 kilometer daalt men zo'n 400 meter, met twee haarspeldbochten halverwege maar de rest van de route is niet zo bochtig. De begroeiing is op dit deel van de route niet erg dicht zodat men wat uitzicht heeft.

Het smalste deel van de route is gelegen op het laatste deel van de bergweg door de Gorges du Bachelard. De weg is hier op verschillende punten dermate smal dat verkeer elkaar niet kan passeren. De laatste 6 kilometer tot vlak voor Barcelonnette loopt de D902 parallel aan de hoger gelegen D908, die onderdeel is van de Col d'Allos. Op 1.140 meter hoogte komt men dan bij Barcelonette uit, vanwaar men westwaarts naar de lager gelegen valleien kan, of oostwaarts naar andere bergpassen zoals de Col de la Bonette, Col de Larche of de Col de Vars.

Geschiedenis

Eind 19e eeuw begonnen wegen in de vallei van de rivier de Var ontwikkeld te worden. In 1890 kwam de weg tussen Guillaumes en Entraunes gereed. In 1894 werd besloten om de wegverbinding tussen Nice en de vallei van de rivier de Ubaye bij Barcelonnette over de Col de la Cayolle aan te leggen. Dit was ten faveure van een oostelijkere route door de vallei van de Tinée, over wat nu de Col de la Bonette is. Het 15 kilometer lange deel tussen het dorp Entraunes en de Col de la Cayolle is tussen 1907 en 1914 aangelegd. Op 10 augustus 1914 werd de weg officieel opengesteld. De huidige D2202 is afgezien van een asfaltverharding betrekkelijk weinig opgewaardeerd, de weg is niet geschikt gemaakt voor hogere snelheden of zwaar verkeer.

In 1920 werd de weg onderdeel van de N202, een noord-zuidroute dwars door de Alpen vanaf Évian tot Nice, via de Col de l’Iseran, Col du Galibier, Col de Vars en de Col de la Cayolle. Dit heette ook wel de 'Route des Alpes'. Ondanks de status van route nationale is de weg niet significant opgewaardeerd afgezien van een asfaltverharding. Omdat er in dit gebied drie noord-zuidroutes zijn is geen van de drie routes echt dominant. In 1972 is de route van de N202 significant gewijzigd, het werd toen een aftakking van de Route Napoléon (N85) naar Nice, vanaf Barrême via de vallei van de Var, maar niet meer over de Col de la Cayolle. De weg is toen omgenummerd naar de D2202 in het departement Alpes-Maritimes en de D902 in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het nummer is daarbij enigszins bewaard gebleven.

Relevantie vandaag

De Col de la Cayolle is voor doorgaand verkeer van zeer gering belang. De bergpas verbindt twee valleien met een economie die vooral op landbouw en toerisme is gebaseerd. De weg is niet geschikt voor vrachtwagens en is ook geen snelle route tussen noord en zuid, alhoewel er ook geen snel alternatief in de regio is. De Col de la Cayolle wordt daarom vooral gebruikt door toeristen en recreanten. Mede daarom wordt de bergpas in de winter niet open gehouden. De wintersluiting duurt meestal van oktober tot mei.

In tegenstelling tot andere cols, met name de Col de la Bonette, wordt de Col de la Cayolle minder door wielrenners gebruikt. De Tour de France is er al decennia niet meer overheen gegaan.

Referenties