Colombia

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flag of Colombia.svg
Colombia
Colombia.png
Hoofdstad Bogotá
Oppervlakte 1.141.748 km²
Inwonertal 47.425.000
Lengte wegennet 163.000 km
Lengte snelwegennet 629 km[1]
Eerste snelweg ?
Benaming snelweg Autopista
Verkeer rijdt rechts
Nummerplaatcode CO

Colombia is een groot land in Zuid-Amerika. Het land telt ruim 47 miljoen inwoners en is circa 27 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Bogotá.

Inleiding

Colombia ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika, aan zowel de Atlantische als Pacifische Oceaan. Het land grenst in het noorden aan Panama, in het oosten aan Venezuela en Brazilië en in het zuiden aan Peru en Ecuador. De hoofdstad Bogotá telt 7,3 miljoen inwoners en ligt centraal in het land. Andere grote steden zijn Medellín (2,2 miljoen), Cali (2,1 miljoen), Barranquilla (1,4 miljoen), Cartagena (1 miljoen) en Cúcuta (760.000 inwoners). Het Andesgebergte loopt noord-zuid door het land, enigszins landinwaarts. De Andes kent meerdere bergketens met brede valleien ertussen. Het hoogste punt is het Sierra Nevada de Santa Marta met twee punten op 5.700 meter hoogte. Dit kustgebergte ligt in het uiterste noorden en ligt los van de rest van het Andesgebergte. De kuststrook is lager en met tropisch regenwoud bedekt. Dit geldt ook voor het omvangrijke Amazonebassin in het zuidoosten van het land. De Orinoco-regio bestaat uit Los Llanos, uitgestrekte savanne. Het uiterste noordoosten is een woestijn. Colombia meet circa 1.850 kilometer van noord naar zuid en 1.100 kilometer van oost naar west.

Colombia is een democratisch land, dat te maken heeft met guerrilla's in het zuidoosten en drugskartels in andere delen van het land. De centrale regering heeft daarom niet in alle gebieden de controle. Recenter is de regering sterker komen te staan en zijn de guerrilla-groeperingen verder in afgelegen gebieden gedwongen. De veiligheidssituatie is sinds de jaren 90 sterk verbeterd, met uitzondering van het afgelegen zuidoosten van het land. De Colombiaanse economie wordt gekenmerkt door stevige groei na een recessie eind jaren 90. Op basis van het inkomen per inwoner is Colombia relatief welvarend met circa $ 8.000 per inwoner. Het inkomen is, zoals vaak het geval is in Latijns-Amerika, ongelijk verdeeld. Een aanzienlijk deel van de bevolking is arm. Het land bezit veel grondstoffen, waaronder olie en kolen. Het land is qua toeristenbestemming in opkomst, met een verviervoudiging in het aantal buitenlandse toeristen tussen 2003 en 2009.

Wegennet

Het wegennet van Colombia.

Het wegennet van Colombia is relatief onderontwikkeld, vergeleken met andere Latijns-Amerikaanse landen. Het is duidelijk van mindere kwaliteit dan in landen als Argentinië, Chili of Mexico. Desondanks wordt er wel veel geïnvesteerd in het wegennet, daar dit veruit de belangrijkste manier van transport is. Echte snelwegen zijn er niet, alhoewel circa 630 kilometer van de interstedelijke wegen met 2x2 of 2x3 rijstroken zijn uitgevoerd. In Bogotá liggen wat snelwegachtige stukken, maar sprake van een snelwegennet is er niet. Daar de meeste grote steden in het Andesgebergte liggen, is het wegennet hier het meest ontwikkeld. Langs de westkust is het wegennet sterk onderontwikkeld en vrijwel non-existent ten zuidoosten van het Andesgebergte in de jungles van de Amazone. Het noordelijk deel van dit gebied is echter veel meer open en bestaat uit savannes.

De hoofdwegen zijn veelal verhard, maar reizen kost door de hoge bergruggen en het gebrek aan autosnelwegen wel veel tijd. In Medellín bestaan ook enkele snelwegachtige stukken en sommige hoofdwegen van stedelijke gebieden zijn vrij breed uitgebouwd. Dit vanwege de aanwezigheid van een bus rapid transit-systeem met busstations in de middenberm. Over land zijn er geen verbindingen naar Panama, de zogenaamde Darién Gap. Wel zijn er grensovergangen met Venezuela en Ecuador. De grensstreek met Peru bestaat uit ondoordringbare jungles, hier is de voornaamste vorm van transport het uitgebreide rivierenstelsel van de Amazone. De rivier de Amazone is in dit gebied nog 1 tot 2 kilometer breed.

Autopistas

Een autopista in Colombia betekent meestal een tolweg, en niet een autosnelweg zoals in Spanje. Autopistas zijn enkelbaans en soms met 2x2 rijstroken uitgevoerd, de zogenaamde "carreteras de doble calzada". Deze dubbelbaans wegen zijn geen echte autosnelwegen, alhoewel sommige dubbelbaans wegen wel semi-ongelijkvloers zijn. Eigenlijk heeft Colombia geen volwaardige autosnelwegen, alhoewel er in de grote steden wel wat snelwegachtige wegen zijn, voornamelijk in Bogotá, Cali en Medellín. Er is een bouwprogramma bezig om meer lange-afstandsroutes tussen de grote steden naar 2x2 rijstroken te verbreden, maar de aanleg van deze wegen is duur en tijdrovend vanwege het bergachtige terrein.

Rutas nacionales

Een ruta nacional is een hoofdweg in Colombia. De nummering hiervan werd bij wet in 1995 vastgesteld, maar werd in 1999 significant gewijzigd, destijds zijn veel routes geschrapt of ingekort. In 2001 is de nummering opnieuw aangepast. De rutas nacionales vormen de hoofdverbindingen in Colombia, alhoewel tal van rutas nacionales erg tijdrovend zijn om te rijden. Veel routes zijn bergachtig. Dit zijn vaak bergroutes van meer dan 100 kilometer lengte die snel 3 uur reistijd kosten. In het westen, oosten en noorden zijn veel rutas nacionales onverhard.

Het wegennet van Colombia is slecht geïntegreerd met dat van de buurlanden. Van de vijf buurlanden zijn er geen wegverbindingen met Brazilië, Panama en Peru. Met Ecuador en Venezuela zijn slechts twee belangrijke grensovergangen. Colombia is daarom geen belangrijk doorvoerland over de weg. De langste rutas nacionales zijn circa 1.400 kilometer lang.

De rutas nacionales zijn opgedeeld in troncales, die noord-zuid verlopen, en transversales, die oost-west verlopen. Oneven nummers verlopen noord-zuid en even nummers verlopen oost-west. Het netwerk van rutas nacionales is weer opgedeeld in een primaire netwerk (vetgedrukt in het overzicht hieronder) en reguliere rutas nacionales. Zelfs de primaire routes zijn niet altijd geasfalteerd. Ook zijn het niet noodzakelijkerwijs snelle routes. De RN25 wordt vaak beschouwd als de belangrijkste weg van Colombia.

Flag of Colombia.svg Rutas nacionales in Colombia Flag of Colombia.svg

Troncales

RN1RN3RN5RN13RN17RN19RN21RN23RN25RN27RN29RN31RN37RN43RN45N49RN55RN65RN75RN85


Transversales

RN8RN10RN12RN20RN24RN26RN30RN36RN40RN48RN50RN56RN60RN62RN64RN66RN70RN74RN78RN80RN88RN90


Tol

Op veel doorgaande wegen in Colombia moet tol betaald worden. Deze tol wordt met een open systeem geheven, met strategisch geplaatste tolstations. In 2013 waren er 473 tolstations in Colombia.[2]

Wegbeheer

De nationale wegbeheerder is het Instituto Nacional de Vías, of INVÍAS.[3] Daarnaast zijn veel wegen onder concessie.

Wegnummering

Colombia gebruikt een wegnummering die identiek is aan het US Highway systeem van de Verenigde Staten. Oneven nummers lopen noord-zuid en lopen in oostelijke richting op. Even nummers lopen oost-west en lopen in noordelijke richting op. De wegnummerschildjes zijn eveneens identiek. Belangrijke noord-zuidroutes zijn de Rutas 25 en 45, belangrijke oost-westroutes de Rutas 40 en 50. Oost-westroutes heten "transversales", en noord-zuidroutes heten "troncales". De wegnummering is in 1995 geïntroduceerd, maar in 1999 zijn veel routes geschrapt.

Referenties

  1. Het netwerk van "doble calzada" (dubbele rijbanen), niet noodzakelijkerwijs autosnelweg
  2. Peajes | viajaporcolombia.com
  3. www.invias.gov.co
Wegen van Zuid-Amerika

ArgentiniëBoliviaBraziliëChiliColombiaEcuadorGuyanaParaguayPeruSurinameUruguayVenezuela