Colombo-Katunayake Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
'
Begin Colombo
Einde Katunayake
Lengte 29 km
Route

Colombo

Peliyagoda

Outer Circular Highway

Ja-Ela

Katunayake

Bandaranayake Airport

De Colombo-Katunayake Expressway, genummerd E03, is een expressway in Sri Lanka. De autosnelweg vormt een noord-zuidroute vanuit Colombo naar Bandaranayake International Airport ten noorden van de stad. De autosnelweg heeft een lengte van 29 kilometer.

Routebeschrijving

Wegwijzer op de Colombo - Katunayake Expressway.

De snelweg begint aan de noordzijde van Colombo, en verloopt door de noordelijke voorsteden met 2x2 rijstroken. Even buiten Colombo volgt het knooppunt met de Outer Circular Highway, waarna de snelweg langs de kust loopt, en bij het Bandaranayake International Airport eindigt.[1] De maximumsnelheid is 80 km/h in Colombo en 110 km/h ten noorden van Colombo.

Geschiedenis

De aanleg van de autosnelweg begon in 2010, en is op 27 oktober 2013 opengesteld vanaf Peliyagoda tot de luchthaven.[2][3] Het was de tweede autosnelweg van Sri Lanka.

Later is het stedelijke deel in Colombo zuidwaarts verlengd met een zesstrooks tuibrug over de rivier de Kelani, inclusief een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting naar het centrale deel van Colombo. Dit 3 kilometer lange deel is op 24 november 2021 opengesteld.[4][5]

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Peliyagoda Bandaranayake Airport 26,0 km 27-10-2013
Colombo Peliyagoda 3,0 km 24-11-2021

Referenties

Expressways in Sri Lanka

Southern Expressway (E01) • Outer Circular Expressway (E02) • Colombo-Katunayake Expressway (E03) • Central Expressway (E04) • Colombo - Kandy ExpresswayRuwanpura Expressway (E06)