Colombo - Kandy Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E00 Sri Lanka.svg
Colombo - Kandy Expressway Sri Lanka map.png
'
Begin Colombo
Einde Kandy
Lengte 98 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Outer Circular Highway

Afslagsymbool.svg Kossina

Afslagsymbool.svg Akarawita

Afslagsymbool.svg Udugampola

Afslagsymbool.svg Balabowa

Afslagsymbool.svg Banduragoda

Afslagsymbool.svg Ganegoda

Afslagsymbool.svg Ambepussa

Afslagsymbool.svg Dawelegama

Afslagsymbool.svg Pinnawala

Afslagsymbool.svg Hataraliyadda

Afslagsymbool.svg Hedeniya

Afslagsymbool.svg Katugastota

De Colombo - Kandy Expressway is een geplande expressway in Sri Lanka. De snelweg moet de stad Colombo met de binnenlandse stad Kandy verbinden en heeft een geplande lengte van 98 kilometer.

Routebeschrijving

De weg moet ten oosten van Colombo op de Outer Circular Highway beginnen, en loopt dan eerst in noordoostelijke, later in oostelijke richting. Er is een redelijk aantal aansluitingen gepland, het gebied is redelijk dichtbevolkt maar kent weinig grote steden. Kandy telt 110.000 inwoners en ligt centraal in Sri Lanka.

Toekomst

De snelweg had oorspronkelijk in februari 2014 in aanleg moeten gaan,[1] maar werd vertraagd.

Op 3 augustus 2015 begon de bouw van het eerste deel tussen Kadawatha en Mirigama,[2] maar is vrij snel daarna weer gestaakt. Dit deel is circa 32 kilometer lang en is ook onderdeel van de Northern Expressway. Van de eigenlijke expressway naar Kandy was in 2019 nog geen deel in aanbouw gegaan.

De autosnelweg moet de reistijd tussen Colombo en Kandy naar 50 minuten reduceren. De maximumsnelheid wordt waarschijnlijk 110 km/h. Er komen 11 aansluitingen. De snelweg zal waarschijnlijk grotendeels op viaducten aangelegd worden om problemen met overstromingen tegen te gaan. Er komen 2x2 rijstroken met een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken.[3][4]

Referenties

Expressways in Sri Lanka

Southern Expressway (E01) • Outer Circular Expressway (E02) • Colombo-Katunayake Expressway (E03) • Central Expressway (E04) • Colombo - Kandy ExpresswayRuwanpura Expressway