Colter Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 212
Hoogte (ft) 8,048 ft
Hoogte (m) 2.453 m
Gebergte Absaroka Range
Verkeersintensiteit 570 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Colter Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Montana. De bergpas is onderdeel van de US 212 in Montana en is gelegen in het zuiden van de staat. De pas is 2.453 meter hoog, de hoogste van Montana, maar ook één van de minst bekende.

Kenmerken

Colter Pass is oost-west georiënteerd en is onderdeel van de US 212 in Montana die Red Lodge met Cooke City verbindt. De bergpas ligt in imposant berggebied, met de 3.901 meter hoge Granite Peak naar het noorden. Dit is de hoogste berg van Montana. De Colter Pass is amper een bergpas in de klassieke zin van het woord, men hoeft amper te stijgen. Oostelijker ligt de veel hogere Beartooth Pass in Wyoming. De Colter Pass wordt vermoedelijk in de winter open gehouden omdat het vrij beschut ligt tussen de hoge bergen.

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de geschiedenis van Colter Pass. De weg is een toegangsroute naar Yellowstone National Park, maar is vooral van toeristenverkeer van belang. Het nabijgelegen plaatsje Cooke City kan alleen vanuit Wyoming bereikt worden, de US 212 loopt hier kortstondig door Montana.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 570 voertuigen over de Colter Pass.

Referenties