Commodore Barry Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Commodore Barry Bridge
US 322.svg
Commodore Barry Bridge.jpg
Overspant Delaware River
Rijstroken 2+3
Totale lengte 4.240 meter
Hoofdoverspanning 501 meter
Hoogte brugdek 58 meter
Openstelling 01-02-1974
Verkeersintensiteit 35.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Commodore Barry Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen bij Philadelphia op de grens van Pennsylvania en New Jersey.

Kenmerken

De Commodore Barry Bridge overspant de Delaware River tussen Chester en Bridgeport. De brug is in totaal 4.240 meter lang, met een hoofdoverspanning van 501 meter. De brug heeft een vrije doorvaart van 58 meter onder het brugdek. Over de brug loopt de US 322 in Pennsylvania, een weg met 5 rijstroken met wisselstrook, maar geen freeway. Aan de zijde van Pennsylvania sluit deze aan op de Interstate 95 in Pennsylvania die van Wilmington naar Philadelphia loopt. De brug is een tolweg. Het is de langste cantileverbrug in de Verenigde Staten en de op drie na langste ter wereld.

Geschiedenis

De brug is tussen 1969 en 1974 aangelegd en opende op 1 februari 1974 voor het verkeer. De brug was ooit gepland als onderdeel van een freeway van Chester naar Atlantic City, maar die is behalve de brug zelf niet gerealiseerd.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 35.000 voertuigen over de brug. De Commodore Barry Bridge is daarmee de rustigste grote brug over de Delaware River in de regio Philadelphia.

Tol

De brug is een tolweg, de tol bedraagt $ 5 en wordt alleen richting Pennsylvania geheven.

Zie ook

Referenties


Bruggen in de regio Philadelphia

Benjamin Franklin BridgeBetsy Ross BridgeCommodore Barry BridgeDelaware Memorial BridgeTacony Palmyra BridgeWalt Whitman Bridge