Contraflow

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Contraflow is een begrip uit de Engelstalige verkeerskunde. Het houdt in dat snelwegen éénrichtingsverkeer kunnen krijgen, in tijden van noodsituaties, zoals evacuaties bij de komst van orkanen. Ook kan het zijn dat deze constructie wordt ingezet bij wegwerkzaamheden, zodat al het verkeer over één rijbaan wordt gestuurd. Wisselstroken worden hiermee niet bedoeld.

Nederland

Op 5 oktober 2008 is er voor het eerst in Nederland een soortgelijke evacuatieproef gedaan in Groningen. Na de wedstrijd van FC Groningen-ADO Den Haag werd de Bornholmstraat tijdelijk een éénrichtingsweg, zodat het verkeer over twee banen naar de A7 kan stromen.

De proef bleek geslaagd, hoewel veel automobilisten moeite hadden met het begrijpen van de gebruikte verkeersborden, die de nieuwe situatie van de éénrichtingsweg moesten uitleggen.

Voorheen werd dit ook toegepast op De Haar, de belangrijkste toevoerweg naar het TT-circuit in Assen. Daar was eenvoudige signalering boven de weg aanwezig, waarmee op dagen dat er wedstrijden op het TT-circuit werden verreden beide rijstroken in één richting ingezet konden worden om de stroom bezoekers goed te kunnen verwerken. Sinds deze weg is verdubbeld naar 2x2 rijstroken is de signalering verwijderd en wordt dit principe niet meer toegepast.

Verenigde Staten

In tijden van noodsituaties en grootschalige evacuaties, kunnen beide rijrichten worden ingesteld voor uitgaand verkeer, bijvoorbeeld om een grote stad te evacueren bij een naderende orkaan. Het aantal rijstroken verdubbelt hiermee, waardoor er meer verkeer verwerkt kan worden. De werking van de maatregel is vooralsnog beperkt effectief, omdat het verkeer met 2 rijbanen in één richting nog muurvast raakt bij een complete evacuatie. Contraflow geldt als een noodmaatregel omdat de andere richting er niet op bewegwijzerd noch erop gebouwd is. In de Verenigde Staten is het idee in de jaren 90 bedacht om kustgebieden snel te kunnen evacueren. De meeste evacuatieplannen beperken zich tot één staat, met uitzondering van Louisiana en Mississippi, die samen de I-55 en I-59 gebruiken om de agglomeratie New Orleans snel te kunnen evacueren.

De volgende contraflow evacuatieplannen bestaan:

Brazilië

In Brazilië kunnen de SP-150 en SP-160 tussen de stad São Paulo en de kuststeden Santos en Praia Grande met contraflow worden ingezet. Normaliter zijn er 5 rijstroken per richting beschikbaar, maar met contraflow kan dat worden opgevoerd tot 8 rijstroken in de spitsrichting om het drukke recreatieverkeer van de stad naar de kust te verwerken in de weekenden.

Referenties