Craig Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 89.svg
Blank.png
US 89
Hoogte (ft) 8,262 ft
Hoogte (m) 2.518 m
Gebergte Yellowstone
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Craig Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming. De bergpas is gelegen in de US 89 in Wyoming in Yellowstone National Park. De bergpas is 2.518 meter hoog.

Kenmerken

Craig Pass is een oost-west georiënteerde bergpas, maar kent relatief weinig hoogteverschil met het omringende landschap. Craig Pass doet daarom niet aan als een klassieke bergpas tussen hoge bergen. De US 89 in Wyoming en US 191 in Wyoming lopen er overheen van Jackson Hole naar West Yellowstone. Ongeveer 15 kilometer ten westen van de bergpas ligt de beroemde geiser Old Faithful. Craig Pass is onderdeel van Grand Loop Road door het Yellowstone National Park. De pas ligt op de Continental Divide. De bergpas wordt in de winter doorgaans open gehouden.

Geschiedenis

De bergpas werd in september 1891 in gebruik genomen. De bergpas is vernoemd naar Ida M. Craig, die de eerste toerist zou zijn geweest die over de pashoogte ging.

Verkeersintensiteiten

Zoals alle wegen in het Yellowstone National Park zijn er geen verkeersgegevens van Craig Pass bekend. De weg wordt vermoedelijk relatief druk bereden vanwege de nabijheid van Old Faithful.

Referenties