Cucharas Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Colorado 12.svg
Colorado State Highway 12 Cuchara Pass.jpg
SR-12
Hoogte (ft) 9,938 ft
Hoogte (m) 3.029 m
Gebergte Sangre de Cristo Mountains
Verkeersintensiteit 1.100 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Cucharas Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Colorado, gelegen in het zuiden van de staat. De bergpas is 3.029 meter hoog.

Kenmerken

De Cucharas Pass is een noord-zuid georiënteerde bergpas en is onderdeel van de State Route 12 van La Veta naar Trinidad. De bergpas is eenvoudig te berijden en voert door een vrij breed dal. Aan de noordkant zijn wat scherpe bochten. De bergpas ligt onder de boomgrens, maar de omgeving is niet overal dicht bebost, zodat er toch wat uitzicht is. Naar het oosten is prominent de 4.153 meter hoge West Spanish Peak gelegen, die oostelijker dan de Front Range ligt. De Cucharas Pass is de oostelijkste bergpas in Colorado die boven 3.000 meter ligt.

De Chucharas Pass wordt ter plaatse anders aangegeven, namelijk als de Chuchara Pass, met een hoogte van 9995 ft (3.046 meter).

Geschiedenis

Er is weinig bekend over de Cucharas Pass omdat het geen belangrijke doorgaande route is, de traditionele noord-zuidroutes verliepen oostelijker via Trinidad. De Interstate 25 in Colorado is daar in de jaren '60 ook aangelegd, ongeveer 40 kilometer ten oosten van de Cucharas Pass. In 1971 was de route over de Cucharas Pass geasfalteerd. Sinds 1989 is het een Colorado Scenic and Historic Byway.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.100 voertuigen over de bergpas, relatief veel voor een onbelangrijke route als deze.

Referenties