D-Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Qatar D4.svg
D-Ring Road map.png
D / D4
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 7 km
Route

De D-Ring Road, genummerd als de D4, is een ringweg in Doha, Qatar. De weg vormt de vierde ringweg van Doha en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De D-Ring Road is korter dan de C-Ring Road omdat het overgaat in de Doha Expressway in het westen van Doha. De D-Ring Road loopt alleen vanaf Salwa Road tot Al Matar Street bij de oude luchthaven van Doha. De westelijke helft is een snelweg met 2x3 rijstroken, het oostelijke deel is een gelijkvloerse weg met 2x3 rijstroken en grote kruispunten.

Geschiedenis

De D-Ring Road is van oorsprong de verbinding tussen de Salwa Road (Route 5) en de luchthaven van Doha. De weg was oorspronkelijk gelijkvloers en diverse kruispunten waren toen grote verkeerspleinen. In 2004 opende de ongelijkvloerse kruising met Ali Bin Abi Talio Street, die verdiept ligt. In 2006 werd het verkeersplein met Al Matar Street bij de luchthaven omgebouwd tot kruispunt met verkeerslichten. In 2009 opende de ongelijkvloerse splitsing met de E-Ring Road. Oostelijk daarvan waren twee grote verkeerspleinen, met Rawdat Al Khali Street en met Najma Street. Deze zijn in 2012 omgebouwd tot kruispunt met verkeerslichten.

In 2019 is een D-nummering geïntroduceerd in Qatar, voor belangrijke ringwegen. De D-Ring Road kreeg toen het nummer D4.

Referenties


Flag of Qatar.svg Autosnelwegen in Qatar Flag of Qatar.svg

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud StreetEast Industrial StreetLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG