District of Columbia

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf D.C.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het District of Columbia is het hoofdstedelijk territorium van de Verenigde Staten en herbergt de stad Washington, doorgaans bekend als Washington D.C. Het grondgebied van het District of Columbia en Washington komen overeen. Er wonen 706.000 mensen.

Inleiding

Het District of Columbia wordt grotendeels omringd door de staat Maryland, ongeveer voor driekwart. Het overige deel wordt begrensd door de staat Virginia. Er liggen geen voorsteden van Washington in D.C., deze liggen in Maryland en Virginia. Het district ligt aan de rivier de Potomac, die tevens de grens met Virginia vormt. De Potomac ligt, evenals de Anacostia, op zeeniveau en kennen ook getijden.

Wegennet

Er lopen diverse wegen door het District of Columbia, en ook enkele snelwegen. Afgezien van 100 meter van de I-95 en I-495 op de Woodrow Wilson Bridge, lopen andere wegen wat dieper het district in, zoals de Interstate 66 die er eindigt, en met name de Interstate 295 en de Interstate 395. De Clara Barton Parkway eindigt net in het D.C. aan de westkant, en de US 50 is een snelweg door het oosten van het district. Verder lopen er een aantal US Highways door het district, zoals de US 1, US 29 en US 50. Er is een radiaal stratenpatroon vanuit het centrum, welke doorgaans meerstrooks hoofdwegen zijn, de meeste zijn vernoemd naar staten.

Referenties