DN2A (Roemenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DN2A
Begin Urziceni
Einde Constanța
Lengte 205 km
Route

Urziceni

Slobozia

Țăndărei

Hârșova

Constanța

De DN2A is een drum național in Roemenië. De weg vormt een aftakking van de DN2 in Urziceni tot de havenstad Constanța aan de Zwarte Zee. De DN2A is 205 kilometer lang.

Routebeschrijving

De brug over de Donau.

De DN2A begint in het kleine stadje Urziceni op de DN2 en voert dan zuidoostwaarts, later oostwaarts over de vlakke steppe. Er liggen behoorlijk veel dorpen op de route, en ook een aantal wat grotere plaatsen, zoals Slobozia. De weg is weinig hoogwaardig uitgebouwd en kent veel bebouwde kommen. Nabij Hârșova volgt de brug over de Donau, de Giurgeni-Vadu Oii Bridge. De brug telt 4 rijstroken maar de aansluitende wegvakken zijn enkelbaans. Vanaf Hârșova voert de DN2A in zuidoostelijke richting en voert ook hier door vrij veel dorpen. Uiteindelijk bereikt men de grote havenstad Constanța, waar men de DN22 kruist. De DN2A eindigt dan op de stadsring van Constanța.

Geschiedenis

De DN2A was van oorsprong één van de twee routes tussen Boekarest en Constanța. Het was de eerste die geen veerdienst over de Donau meer vereiste, toen in 1970 de Giurgeni-Vadu Oii Bridge gereed kwam. Dit was de eerste brug over de lagere Donau. De DN2A werd daarmee een transitroute voor verkeer in zuidoost-Roemenië, maar is behalve deze brug bijna nergens anders opgewaardeerd.

Referenties


Drumuri Naționales in Roemenië