DN2E (Roemenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DN2E
Begin Fălticeni
Einde Vicovu de Sus (UA)
Lengte 88 km
Route

Fălticeni

Păltinoasa

Solca

Marginea

Vicovu de Sus

T-26-08

De DN2E is een drum național in Roemenië, gelegen in het noordoosten van het land. De weg vormt een noord-zuidroute langs de oostflank van de Karpaten, vanaf Fălticeni tot de grens met Oekraïne bij Vicovu de Sus. De DN2E is 88 kilometer lang.

Routebeschrijving

De DN2E splitst in Fălticeni van de DN2 af en verloopt vervolgens in noordwestelijke richting. De weg voert door een vrij dichtbevolkte streek aan de voet van de Karpaten, maar er liggen geen grotere plaatsen direct op de route. De weg blijft net buiten de bergketens van de Karpaten en voert via een groot aantal bebouwde kommen tot de grens met Oekraïne bij Vicovu de Sus. De weg loopt hier dood, de grensovergang is niet meer in gebruik.

Geschiedenis

De DN2E is van oudsher een secundaire weg, de DN2 vormt de doorgaande route langs de oostkant van de Karpaten. De DN2E ligt nog iets dichter langs de voet van het gebergte, maar doet geen belangrijke plaatsen aan en is ook nergens noemenswaardig opgewaardeerd.

Oorspronkelijk was er een doorgaande weg Oekraïne in, met een kleine grensovergang. Het grenscomplex is in 2011 aan Roemeense zijde uitgebreid, in 2016 is ook de Oekraïense grensovergang uitgebreid. In 2014 werd aangekondigd dat de grensovergang zou openen, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd.[1] Uiteindelijk is de grensovergang op 10 november 2022 in gebruik genomen.[2][3]

Referenties

Drumuri Naționales in Roemenië