DN2L (Roemenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DN2L
Begin Tișița
Einde Lepșa
Lengte 77 km
Route

Tișița

Panciu

Soveja

Lepșa

De DN2L is een drum național in Roemenië. De weg vormt een oost-westverbinding door de Karpaten, vanaf Tișița tot Lepșa. De DN2L is 77 kilometer lang.

Routebeschrijving

De DN2L begint in de vallei van de Siret in Tișița op de DN2 op circa 80 meter boven zeeniveau. De weg voert westwaarts de Karpaten in. De weg voert lange stukken door lintbebouwing en is geen snelle verbinding. De weg volgt een vallei de Karpaten in en stijgt naar 500 meter hoogte bij Soveja, waarna de weg over een bijna 1.000 meter hoge bergpas voert, maar dit deel is geen berijdbare weg. Dit is een bosweg die niet open is voor regulier verkeer. Aan de westkant van de bergpas daalt men af naar 580 meter hoogte in Lepșa, waar de weg op de DN2D eindigt.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk een drum judeţean, die in 2004 werd overgedragen aan CNAIR, waarmee het een drum național werd. Vanwege de slechte conditie van de weg over de bergpas was de route tussen kilometer 61 en 74 niet open voor publiek verkeer, dit is tussen Soveja en Lepșa. In 2022-2023 is dit deel herbouwd als een modernere weg.[1][2]

Referenties

Drumuri Naționales in Roemenië