DN2N (Roemenië)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DN2N
Begin Mărtinești
Einde Jitia
Lengte 56 km
Route

Mărtinești

Alexandru Vlahuță

Dumitrești

Jitia

De DN2N is een drum național in Roemenië, gelegen in het oosten van het land. De weg vormt een oost-westverbinding vanaf Mărtinești tot Jitia in de Karpaten. De DN2N is 56 kilometer lang.

Routebeschrijving

De DN2N begint in het dorp Mărtinești op de DN23A en voert eerst westwaarts als secundaire weg over de steppe. Vervolgens kruist men de DN2, het belangrijkste kruispunt van de weg. De weg voert daarna door een dichtbevolkte streek aan de voet van de Karpaten en verloopt uiteindelijk de Karpaten in. De weg eindigt in het bergdorp Jitia op 500 meter hoogte. De DN2R gaat dan nog iets verder naar Vintileasca.

Geschiedenis

De weg werd begin jaren 2000 een drum național. De weg is nadien niet significant verbeterd. Het is een wat opvallende route, de enige tak van de DN2 die zowel ten oosten als ten westen van de DN2 verloopt. Andere suffixed routes van de DN2 verlopen alleen ten westen, of alleen ten oosten ervan.

De weg verkeert in desolate toestand, het lijkt meer op een landweg dan een nationale weg. In 2023 was de weg vol gaten en met ernstig verwaarloosde bruggen.[1][2]

Referenties

Drumuri Naționales in Roemenië