Dames Point Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dames Point Bridge
I-295.svg
Dames Point Bridge.jpg
Overspant St. John's River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.245 meter
Hoofdoverspanning 396 meter
Hoogte brugdek 53 meter
Openstelling 10-03-1989
Verkeersintensiteit 74.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Dames Point Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen bij Jacksonville, Florida.

Kenmerken

De Dames Point Bridge overspant de St. John's River ten oosten van Jacksonville. De brug is een tuibrug met een totale lengte van 3.245 meter en een hoofdoverspanning van 396 meter. De brug heeft een vrije doorvaart van 53 meter onder het brugdek. Het is één van de grootste tuibruggen in de Verenigde Staten. Over de brug loopt de oostelijke ring van Jacksonville, de Interstate 295 in Florida met 2x3 rijstroken. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is tussen 1985 en 1989 aangelegd en was het laatste deel van de ring van Jacksonville dat aangelegd werd. De brug opende op 10 maart 1989 voor het verkeer. Bij openstelling was het één van de grotere tuibruggen in de Verenigde Staten. Naast de oostelijke wijken van Jacksonville maakt de brug ook de haven van Jacksonville bereikbaar. Het is de oostelijkste overspanning van de St. John's River voordat deze de Atlantische Oceaan bereikt, de brug staat 15 kilometer landinwaarts.

Verkeersintensiteiten

In 2016 reden dagelijks 74.000 voertuigen over de Dames Point Bridge, die daarmee niet overbelast is.

Referenties


Bruggen in Florida

Buckman BridgeDames Point BridgeEscambia Bay BridgeGandy BridgeGarcon Point BridgeHoward Frankland BridgeJohn Gorrie Memorial BridgeMid-Bay BridgePensacola Bay BridgeSeven Mile BridgeSt. George Island BridgeSunshine Skyway Bridge