Daniel's Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 40.svg
Blank.png
US 40
Hoogte (ft) 7,995 ft
Hoogte (m) 2.437 m
Gebergte Wasatch Range
Verkeersintensiteit 4.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

Daniel's Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Utah. De bergpas is onderdeel van de US 40 in Utah en is 2.437 meter hoog.

Kenmerken

Daniel's Pass is een oost-west georiënteerde bergpas, alhoewel de pashoogte meer noord-zuid ligt. De pashoogte is gelegen in Wasatch County. De US 40 in Utah verbindt Heber City met Fruitland en Duchesne en is een belangrijke doorgaande weg tussen het stedelijk gebied van Salt Lake City en het oosten van de staat. De bergpas is breed en eenvoudig te berijden. Op steile delen is een extra kruipstrook. De pashoogte is vrij vlak, met bergtoppen tot 3.200 meter in de directe omgeving.

De bergpas is van doorgaand belang tussen de regio Salt Lake City en het oosten van Utah. Echter het meeste lange-afstandsverkeer gebruikt de US 6 in Utah via Soldier Summit naar de I-70 richting Colorado als verbinding van Salt Lake City naar Denver. Daniel's Pass wordt in de winter open gehouden.

Geschiedenis

Daniel's Pass is onderdeel van de historische Lincoln Highway, de eerste transcontinentale weg van de Verenigde Staten. De weg werd in 1921 georganiseerd als de Victory Highway. Sinds 1926 is de weg als de US 40 genummerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 4.800 voertuigen over Daniel's Pass, die daarmee één van de drukkere bergpassen in Utah is.

Referenties