Daniel Carter Beard Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Daniel Carter Beard Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x4
Totale lengte 640 meter
Hoofdoverspanning 231 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1976
Verkeersintensiteit 99.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Daniel Carter Beard Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij Cincinnati.

Kenmerken

I-471 in Ohio, ter hoogte van de Daniel Carter Beard Bridge over de Ohio River.

De Daniel Carter Beard Bridge is een tweevoudige boogbrug met twee tegen elkaar gelegen overspanningen. De brug is in totaal 640 meter lang, de hoofdoverspanning bedraagt 231 meter. De gehele brugcombinatie is circa 42 meter breed, en heeft 2x4 rijstroken. De Interstate 471 loopt over de brug en verbindt Newport met Cincinnati. Aan de noordkant van de brug is een complexe aansluiting op Interstate 71 en US 50. De boogbrug is geel geschilderd, waardoor het ook wel de 'Big Mac Bridge' heet.

Geschiedenis

De Daniel Carter Beard Bridge is de nieuwste brug over de Ohio River. De brug moest de stadsbruggen ontlasten en een verbinding met hoge capaciteit geven tussen Cincinnati en de suburbs in Northern Kentucky. De bouw van de brug begon in 1971 aan de brugpijlers en in 1972 aan de boogoverspanning. In 1974 kwam de oostelijke overspanning gereed, waarna aan de westelijke overspanning is gewerkt. De brug opende in januari 1976 richting zuiden en december 1976 richting noorden. De formele openstelling was echter pas in 1981 toen I-471 in Kentucky gereed kwam. Daarna is nog gewerkt aan de complexe aansluiting op I-71 aan de oostkant van Downtown Cincinnati, wat in 1985 gereed kwam.

De brug was oorspronkelijk ontworpen met 2x3 rijstroken en vluchtstroken. In december 2000 zijn de vluchtstroken omgevormd tot vierde rijstrook. Destijds was het ook gepland om nog twee overspanningen met elk drie rijstroken te realiseren, zodat een capaciteit van 2x6 of 2x7 rijstroken beschikbaar zou komen vanwege een verwachte toename van het verkeer. Dit plan is vooralsnog weinig concreet.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Daniel Carter Beard (1850-1941). Hij was geboren in Cincinnati en leefde zijn jongere jaren in Covington, aan de overzijde van de Ohio River. In 1905 richtte hij de Sons of Daniel Boone op, dat in 1910 opging in de nieuwe Boy Scouts of America.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 100.000 voertuigen over de brug, die daarmee de op één na drukste verbinding over de Ohio River bij Cincinnati is. Met 2x4 rijstroken is de capaciteit voldoende, echter de doorstroming op het knooppunt met I-71 is soms matig.

Zie ook

Referenties