Dead Indian Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WY-296.svg
Dead Indian Pass.jpg
SR-296
Hoogte (ft) 8,061 ft
Hoogte (m) 2.457 m
Gebergte Absaroka Range
Verkeersintensiteit 330 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Dead Indian Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming, gelegen in het noorden van de staat. De bergpas is 2.457 meter hoog.

Kenmerken

De Dead Indian Pass is een zuidoost-noordwest georiënteerde bergpas over het Absaroka Range. De route is wat secundair van belang, de State Route 296 verbindt Cody met Cooke City, maar State Route 296 zelf doet geen dorpen aan. Zoals de nabijgelegen Beartooth Pass is ook de Dead Indian Pass erg bochtig, met met name aan de westzijde een aantal haarspeldbochten. De weg voert door woest en desolaat landschap. De weg is van secundair belang en wordt in de winter vermoedelijk niet open gehouden.

Geschiedenis

De bergpas is vernoemd naar een historische gebeurtenis in 1877 waarbij opperhoofd Joseph de Nez Perce Indians uit Wyoming naar Montana leidde om te ontkomen aan het Amerikaanse leger. Deze route verliep over de Dead Indian Pass.

Verkeersintensiteiten

De Dead Indian Pass wordt slechts licht bereden, met gemiddeld 330 voertuigen per dag. De dichtstbijzijnde plaatsen Cody en Cooke City liggen 120 kilometer uit elkaar.

Referenties