Delaware River - Turnpike Toll Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Delaware River -

Turnpike Toll Bridge

I-276.svg
Delaware River - Turnpike Toll Bridge.jpg
Overspant Delaware River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.058 meter
Hoofdoverspanning 208 meter
Hoogte brugdek 41 meter
Openstelling 25-05-1956
Verkeersintensiteit 39.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Delaware River - Turnpike Toll Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten New Jersey en Pennsylvania. De brug overspant de Delaware River ten noordoosten van Philadelphia.

Kenmerken

De Delaware River - Turnpike Toll Bridge is een stalen vakwerkbrug met een boogconstructie. Het brugdek is met tuikabels met de boog verbonden. De brug is in totaal 2.058 meter lang, met een hoofdoverspanning van 208 meter. Het brugdek is 27 meter breed en ligt 41 meter boven de Delaware River. Over de brug loopt de Interstate 276 (Pennsylvania Turnpike) met 2x2 rijstroken en vluchtstroken.

De brug is gelegen op de grens van de staten New Jersey en Pennsylvania, ten noordoosten van Philadelphia. De dichtstbijzijnde plaatsen zijn Bristol, Pennsylvania en Florence, New Jersey. De omgeving van de brug is aan de kant van Pennsylvania bebouwd met woningen, en aan de kant van New Jersey bestaat het voornamelijk uit logistieke bedrijven. De brug heeft met name aan de kant van Pennsylvania een langere aanbrug, westelijk van de brug bevindt zich het tolstation van de Pennsylvania Turnpike en een aansluiting op de US 13 in Pennsylvania. Aan de kant van New Jersey is een aansluiting op de New Jersey Turnpike.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als onderdeel van een verbinding tussen de Pennsylvania Turnpike en de New Jersey Turnpike, en is zodoende een onderdeel van de noordelijke bypass van Philadelphia. De brug is aangelegd door een samenwerking van de Pennsylvania Turnpike Commission en de New Jersey Turnpike Authority. De brug is in een kleine 2,5 jaar tijd aangelegd tussen januari 1954 en mei 1956, de brug is op 23 of 25 mei 1956 opengesteld. De brug is het sluitstuk van een serie tolwegen om de regio Philadelphia te bypassen.

Tussen 2011 en 2013 zijn de tuikabels die het brugdek met de boog verbinden vervangen. Hierbij zijnde oorspronkelijke tuikabels van 10 centimeter vervangen door vier tuikabels van 5 centimeter.

Op 20 januari 2017 werd de brug afgesloten voor al het verkeer nadat geconstateerd werd dat een draagbalk van de vakwerkconstructie onder het brugdek finaal afgebroken was.[1][2] De brug heropende op 9 maart 2017.[3]

Toekomst

Er zijn plannen om I-276 te verbreden als compensatie voor de nooit aangelegde Interstate 95 in New Jersey van Trenton naar New Brunswick. Hiervoor wordt een knooppunt tussen I-95 en I-276 gerealiseerd, waarna het doorgaande verkeer over de Delaware River - Turnpike Toll Bridge naar de New Jersey Turnpike geleid. Hiervoor zou een tweede overspanning bij de Delaware River - Turnpike Toll Bridge aangelegd worden.

Tol

De brug is een tolweg, als onderdeel van de Pennsylvania Turnpike. Het tolstation bevindt zich aan de kant van Pennsylvania. De tol wordt sinds 2016 alleen richting Pennsylvania geheven, zoals alle tolbruggen over de Delaware River. Daarvoor was het tolstation het eindpunt van het gesloten tolsysteem van de Pennsylvania Turnpike, dat sindsdien 10 kilometer westelijker is aangelegd. Sinds 3 januari 2016 is sprake van electronic toll collection met E-ZPass en kentekentol.[4] Ten tijde van invoering van elektronische tolheffing had 80% van de gebruikers al een E-ZPass.

Verkeersintensiteiten

In 2014, voor de bouw van het knooppunt tussen I-95 en I-276, maakten dagelijks 39.000 voertuigen van de brug gebruik.[5]

Zie ook

Referenties

  1. Delaware River Bridge to remain closed due to fracture | nj.com
  2. No traffic on Delaware River Bridge while fracture is assessed, fixed | philly.com
  3. Delaware River Bridge closed until at least April | 6abc.com
  4. The Pennsylvania Turnpike Commission (PTC) reminds motorists of tolling changes coming this weekend to the eastern end of the PA Turnpike in Bucks County. A new cashless tolling point at the Turnpike Bridge over the Delaware River will open after midnight on Sunday, Jan. 3, 2016. This nonstop tolling point will be a one-way toll for westbound motorists crossing the Delaware River from New Jersey into Pennsylvania on Interstate 276. www.patpconstruction.com
  5. ​Traffic Volume Maps | penndot.gov