Delhi - Dehradun Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Delhi - Dehradun Expressway map.png
-
Begin Delhi
Einde Dehradun
Lengte 120 km
Route

De Delhi - Dehradun Expressway is een in ontwikkeling zijnde expressway in India. De autosnelweg heeft een geplande lengte van 210 kilometer.

Routebeschrijving

De route begint in Delhi op de oostoever van de rivier de Yamuna en is in eerste instantie grotendeels een viaductsnelweg door de noordoostelijke districten van Delhi, tot in Uttar Pradesh. Dit deel verloopt tot aan de Eastern Peripheral Expressway ten zuiden van Baghpat en is 32 kilometer lang. Daarna volgt een 118 kilometer lang traject met 2x3 rijstroken door agrarisch land tot aan Saharanpur. Dit volgt de corridor van de NH709B. Van Saharanpur tot Ganeshpur is de weg een 40 kilometer lange upgrade van de NH307. Ganeshpur ligt aan de voet van de eerste bergrug van de Himalaya. Het laatste 20 kilometer lange deel van Ganeshpur tot Dehradun volgt ook de NH307 door de bergen en omvat een 2,3 kilometer lange tunnel. Eindpunt Dehradun is een stad in de bergstaat Uttarakhand.

Geschiedenis

In Delhi is de weg op de oostoever van de Yamuna al opgewaardeerd als de ongelijkvloerse Pushta Road. Dit deel verloopt van de Noida Link Road tot bij de Old Iron Bridge. Dit deel is tussen 2008 en 2010 ongelijkvloers gemaakt en heeft het karakter van een stadsautoweg. Omstreeks 2013 is een deel van de NH709B in de noordelijke voorsteden van Delhi in de staat Uttar Pradesh naar 2x2 rijstroken verbreed, maar niet tot aan de Eastern Peripheral Expressway.

Tussen 2018 en 2020 is een nieuwe dubbelbaans weg aangelegd met 2x2 tot 2x3 rijstroken vanaf de bypass van Saharanpur tot Ganeshpur, dit omvatte de NH 344 en NH 307. Dit is relatief hoogwaardig aangelegd, maar is niet volledig ongelijkvloers.

Toekomst

De Delhi - Dehradun Expressway wordt ook wel de 'Delhi-Saharanpur-Dehradun Economic Corridor' genoemd. Het moet de reistijd tussen Delhi en Dehradun verkorten van 6,5 uur naar 2,5 uur. De autosnelweg is een mix van brownfield en greenfield en wordt in 4 segmenten opgedeeld.[1][2] Het project werd in 2020 goedgekeurd en was op dat moment gepland om in 2024 gereed te zijn.[3] De bouw van de autosnelweg begon officieel op 4 december 2021.[4] Het project omvat een 12 kilometer lang viaduct dat als een ecoduct moet dienen.[5] In 2023 sprak men van een openstelling in december 2023.[6]

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad - Vadodara ExpresswayAhmedabad - Dholera ExpresswayAmas - Darbhanga ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Dehradun ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDelhi - Mumbai ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayJaipur - Kishangarh ExpresswayLucknow - Kanpur ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot - Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswaySurat - Chennai ExpresswayTrans-Haryana ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayVaranasi - Kolkata ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port - Maduravoyal ExpresswayDelhi - Gurgaon ExpresswayDelhi - Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern Expressway (Mumbai)Eastern Freeway (Mumbai)Eastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswayNoida - Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)