Delhi - Gurgaon Expressway

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Motorway.svg
Delhi - Gurgaon Expressway map.png
NH8
Begin Delhi
Einde Gurgaon
Lengte 28 km
Route

Afslagsymbool.svg Delhi

Afslagsymbool.svg Dwarka

Afslagsymbool.svg Delhi Airport

Afslagsymbool.svg Bamnoli

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Gurgaon

De Delhi-Gurgaon Expressway is een expressway in India. De snelweg vormt een 2x4-verbinding tussen Delhi en de belangrijke voorstad Gurgaon. De snelweg is een tolweg en is gelegen in de staat Delhi met een lengte van 28 kilometer.

Routebeschrijving

De Delhi-Gurgaon Expressway.

De snelweg begint in het zuidwesten van Delhi vanuit twee takken uit de stad. De snelweg telt hier meteen al 2x4 rijstroken en daarnaast nog parallelwegen voor lokaal verkeer, waarna de snelweg het Delhi International Airport bedient. Tussen Delhi en Gurgaon zit slechts een kilometer of 3 aan minder ontwikkeld land, waarna de stedelijkheid van de enorme voorstad Gurgaon begint. Hier bevindt zich ook het enorme tolstation met 32 poorten, het grootste van India. De snelweg voert daarna door de stad Gurgaon, waarna hij overgaat in de National Highway 8.

Geschiedenis

De snelweg is onderdeel van een programma om een aantal lange-afstandssnelwegen door India te bouwen. De Delhi-Gurgaon is daar een kort, maar belangrijk onderdeel van. De snelweg is een significante upgrade van de oudere National Highway 8, die een 2x2 hoofdweg was. De snelweg is op 23 januari 2008 opengesteld voor het verkeer.

Tol

De Delhi-Gurgaon Expressway was een tolweg met één hoofdtolstation die 32 poorten telt, de grootste van India. De tolkosten bedroeggen hier 21 rupees voor een personenauto en 64 rupees voor een vrachtwagen.[1] Op 19 februari 2014 is de tolheffing geschrapt en zijn 12 van de 16 tolpoorten per richting gesloopt.[2]

Verkeersintensiteiten

In 2013 zouden dagelijks 200.000 voertuigen van de snelweg gebruikmaken.

Referenties

Expressways in India

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayAirport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala-Chandigarh ExpresswayBamroli-Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDurgapur ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Ganga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayHyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadJaipur-Kishangarh ExpresswayKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi) • Yamuna Expressway