Delhi - Noida Direct Flyway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
NH2
Begin Delhi
Einde Noida
Lengte 9 km
Route

Inner Ring Road

Noida Bridge

Toll Plaza

Noida-Centre

Noida-West

Noida-South

Noida-Greater Noida Expressway

De Delhi-Noida Direct Flyway (DND Flyway) is een expressway in India. De autosnelweg verbindt Delhi met de voorstad Noida en is een 2x4-snelweg met een lengte van 9 kilometer.

Routebeschrijving

De DND Flyway begint in het zuiden van Delhi op een knooppunt met de Inner Ring Road en telt 2x4 rijstroken. Men steekt de rivier de Yamuna over, waarna het tolstation volgt. De snelweg bedient dan de voorstad Noida met 3 aansluitingen en gaat dan over in de Noida-Greater Noida Expressway die naar Greater Noida loopt.

Geschiedenis

De oorspronkelijke autosnelweg is op 7 februari 2001 opengesteld voor het verkeer. Het grootste kunstwerk is de 552,5 meter lange brug over de rivier de Yamuna. De bouw kostte circa $ 91 miljoen en het was de eerste autosnelweg in India met 2x4 rijstroken. Op 19 januari 2008 opende de Mayur Vihar Link, een elevated road die Delhi in loopt. De DND Flyway was oorspronkelijk een tolweg, in het beheer van de Noida Toll Bridge Company. Op 26 oktober 2016 gaf het hooggerechtshof in Allahabad het order om de tolheffing te beëindigen.[1][2]

Op 6 maart 2023 opende een 1 kilometer lange flyover aan het westelijk einde van de DND Flyway in de wijk Ashram voor het verkeer.[3] Dit sloot aan op een al ouder viaduct naar Lajpat Nagar dat in 2005 opende. Hiermee was een ongelijkvloerse aansluiting op de Inner Ring Road van Delhi.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 110.000 voertuigen van de DND Flyway gebruik.

Referenties

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad - Vadodara ExpresswayAhmedabad - Dholera ExpresswayAmas - Darbhanga ExpresswayAmritsar - Jamnagar ExpresswayBangalore - Chennai ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Amritsar - Katra ExpresswayDelhi - Dehradun ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDelhi - Mumbai ExpresswayDelhi - Panipat ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayJaipur - Kishangarh ExpresswayLucknow - Kanpur ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot - Ajmer ExpresswayPurvanchal Expressway (Gorakhpur Link Expressway) • Surat - Chennai ExpresswayTrans-Haryana ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayVaranasi - Kolkata ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Ambala - Chandigarh ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port - Maduravoyal ExpresswayDelhi - Faridabad SkywayDelhi - Gurgaon ExpresswayDelhi - Noida Direct FlywayDND-KMP ExpresswayDwarka ExpresswayEastern Expressway (Mumbai)Eastern Freeway (Mumbai)Eastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMiddle Ring Road (Surat)Mumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswayNoida - Greater Noida ExpresswayPanipat Elevated ExpresswayPrayagraj Bypass ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)