Denderbrug Erembodegem

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Denderbrug Erembodegem
E40 BE.svg
Blank.png
Overspant Dender
Rijstroken 2x3
Totale lengte 83 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek 6,51 meter
Openstelling 21-04-1956
Verkeersintensiteit 100.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Denderbrug bij Erembodegem is een liggerbrug in België, gelegen in de E40, te Erembodegem nabij de stad Aalst. De brug overspant de rivier de Dender en heeft een lengte van ongeveer 83 meter.

Kenmerken

De brug is uitgevoerd als een liggerbrug met 2x3 rijstroken. De brug heeft brede vluchtstroken, vermoedelijk bedoeld voor een toekomstige verbreding naar 2x4 rijstroken. De brug overspant de rivier de Dender, een zijrivier van van de Schelde. De brug kent 3 overspanningen waarvan de hoofdoverspanning de Dender overbrugt. De brug bevindt zich ten zuiden van de plaats Erembodegem. Het brugdek ligt op een hoogte van 6,51 meter. Van de brug zijn verder weinig afmetingen bekend. Westelijk van de brug volgt het klaverblad bij Aalst. De aansluiting Affligem volgt ten oosten van de brug.

Geschiedenis

De brug is vermoedelijk in het midden van de jaren 50 van de 20e eeuw aangelegd. De Denderbrug bij Erembodegem werd op 21 april 1956 geopend voor verkeer, toen de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Aalst opende voor verkeer.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 100.000 voertuigen gebruik van de Denderbrug bij Erembodegem. De brug is hiermee redelijk druk bereden en file is (zeker doordeweeks) geen uitzondering.

Referenties