Dent Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dent Bridge
Blank.png
Dent Bridge.jpg
Overspant Dworshak Reservoir
Rijstroken 1x2
Totale lengte 490 meter
Hoofdoverspanning 320 meter
Hoogte brugdek ?
Openstelling 00-00-1971
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Dent Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen bij Orofino, Idaho.

Kenmerken

De Dent Bridge is een grote hangbrug die een stuwmeer ten noorden van Orofino overspant. De brug heeft een totale lengte van zo'n 490 meter en een hoofdoverspanning van 320 meter. Over de brug loopt de tweestrooks Dent Bridge Road. Het is de grootste hangbrug in de Verenigde Staten die niet een rivier of baai oversteekt, en de grootste in de Rocky Mountains. De brug ligt echter op een obscure afgelegen locatie en niet op een doorgaande weg van enig belang.

Geschiedenis

De brug is in 1971 opengesteld en aangelegd toen de Dworshak Dam werd aangelegd en het Dworshak Reservoir ontstond. Het is één van de weinige verbindingen over dit stuwmeer, de dichtstbijzijnde alternatieve brug ligt 40 kilometer verderop.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de Dent Bridge bekend. Vermoedelijk gaat het om niet meer dan een paar honderd voertuigen per etmaal. Hoofdwegen in de regio tellen veelal minder dan 1.000 voertuigen per etmaal, en de Dent Bridge ligt op een onbelangrijke zijweg en er liggen tevens geen dorpen in de ruime omgeving.

Referenties