Detroit-Superior Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Detroit-Superior Bridge
US 6.svg
Detroit-Superior Bridge.jpg
Overspant Cuyahoga River
Rijstroken 3+1
Totale lengte 949 meter
Hoofdoverspanning 189 meter
Hoogte brugdek 29 meter
Openstelling 1918
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Detroit-Superior Bridge, ook bekend als de Veterans Memorial Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Ohio. De brug overspant de Cuyahoga River bij het centrum van Cleveland.

Kenmerken

De Detroit-Superior Bridge is een monumentale stalen boogbrug met een boog dat tot onder het brugdek doorloopt. De brug is in totaal 949 meter lang, met een hoofdoverspanning van 189 meter. De aanbruggen worden gevormd door grote betonnen bogen onder het brugdek. De brug is dubbeldeks, met bovenop 4 rijstroken van de US 6, US 20 en US 42. De rijbaan voor het wegverkeer heeft 3 rijstroken door de boog en 1 rijstrook aan de buitenzijde aan de zuidkant van de brug. Hier mogen ook fietsers op. Aan de noordzijde is een fiets/voetpad. Het onderste dek is ontworpen voor trams, met 4 tramsporen met ruimte voor 6 tramsporen. De aanbruggen bestaan uit 12 betonnen bogen en één stalen hoofdoverspanning. Het brugdek ligt 29 meter boven de Cuyahoga River, de boog rijst tot 60 meter boven de rivier. Het brugdek is 23 meter breed, met 14 meter tussen de bogen.

Geschiedenis

De brug is aangelegd als schakel tussen Detroit Avenue ten westen en Superior Avenue ten oosten van de Cuyahoga River. De brug is tussen 1914 en 1918 aangelegd en kostte indertijd $ 5,4 miljoen. Het was de eerste vaste hoge brug in Cleveland en indertijd was het één van de grootste betonnen bruggen ter wereld. Voor de bouw van de freeways van Cleveland na de Tweede Wereldoorlog was het één van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum, Superior Avenue komt kort na de brug op Public Square uit, het voornaamste plein in het centrum van Cleveland. In 1939 opende nabij de Main Avenue Bridge (OH-2) waarmee de Detroit-Superior Bridge ontlast werd.

Latere aanpassingen

Indertijd waren er ondergrondse tramstations aan beide uiteinden van de brug. De tramdiensten op het onderste dek werden in 1955 gestaakt. Het is sindsdien niet meer publiekelijk toegankelijk. In 1968-1969 is de brug gerenoveerd en is de rijbaan aangepast tot 2 rijstroken door de boog en een nieuwe rijstrook aan de buitenzijden. Hiermee waren er vier rijstroken voor het verkeer. In 2003 is dit aangepast, met 3 rijstroken door de boog en één rijstrook alleen aan de zuidkant. De rijstrook aan de noordzijde werd een fiets/voetpad.

Referenties