Dongbu Urban Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Korea metro route 61.svg
Dongbu Urban Expressway map.png
Route 61
Begin Songpa, Seoul
Einde Nowon, Seoul
Lengte 33 km
Route
Bundang - Suseo Expressway

Afslagsymbool.svg Bukjeong

Afslagsymbool.svg Jagok

Afslagsymbool.svg Gaepo

Afslagsymbool.svg Suseo

Knooppuntsymbool.svg Olympic Expressway

Brug.svg Cheongdam Bridge

Knooppuntsymbool.svg Gangbyeon Expressway

Afslagsymbool.svg Yeongdong Bridge

Afslagsymbool.svg Seongsu Bridge

Knooppuntsymbool.svg Gangbyeon Expressway

Afslagsymbool.svg Wangsimni Station

Knooppuntsymbool.svg Naebu Expressway

Afslagsymbool.svg Janghanpyeong Station

Afslagsymbool.svg Jangangyo

Afslagsymbool.svg Cheongnyangni Station

Afslagsymbool.svg Taereung / Bukbu Expressway

Afslagsymbool.svg Hagye Station

Afslagsymbool.svg Nokcheon Station

Afslagsymbool.svg Changdong Station

Afslagsymbool.svg Banghak

Afslagsymbool.svg Suraksan Station

Knooppuntsymbool.svg Expressway 100

De Dongbu Urban Expressway (Koreaans: 동부간선도로, Dongbu Bukan Seondoro), ook vertaald als de East Main Street of Eastern Trunk Line is een expressway in Seoul, Zuid-Korea. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het oosten van Seoul, vanaf de zuidkant tot de noordkant van de stad. De snelweg verloopt deels samen met de Gangbyeon Expressway. De Dongbu Urban Expressway is 33 kilometer lang.

Routenummers

De snelweg is genummerd en bewegwijzerd als de Seoul Special City Route 61. De snelweg heeft geen afritnummering, de meeste afritten zijn vernoemd naar nabijgelegen stations.

Routebeschrijving

De Dongbu Urban Expressway ten noorden van de Han, nabij Eungbong Station.

De Dongbu Urban Expressway vormt een noord-zuidroute door het oosten van Seoul, en begint en eindigt op de stadsgrens. De snelweg kan opgedeeld worden in twee delen, een zuidelijk deel tot aan de rivier de Han, en een noordelijk deel verder tot de noordrand. Beide delen worden verbonden door een samenloop met de Gangbyeon Expressway.

Het zuidelijk deel ligt in het verlengde van de Bundang - Suseo Expressway en begint op de grens van Seoul en de grote voorstad Seongnam. De snelweg ligt hier naast de Expressway 100. De snelweg telt 2x3 rijstroken en verloopt over de oevers van de rivier de Tancheon, die de grens tussen de districten Songpa en Gangnam vormt. De snelweg loopt langs het Olympisch stadion en heeft op de zuidoever van de rivier de Han een knooppunt met de Olympic Expressway. Via de Cheongdam Bridge steek de snelweg dan de river de Han over, waarna een knooppunt met de Gangbyeon Expressway volgt. Het snelwegverkeer slaat hier af naar de Gangbyeon Expressway, maar een viaduct van 1 kilometer lengte loopt nog verder noordwaarts tot Konkuk University.

De Dongbu Urban Expressway valt dan 3,5 kilometer samen met de Gangbyeon Expressway naar het westen, en telt dan kortstondig 2x4 rijstroken tot het knooppunt waar de Naebu Expressway afslaat. Daarna telt de snelweg 2x3 rijstroken en voert dan over de oever van de rivier de Jungnangcheon. De rijbanen zijn hier gesplitst, met de rivier tussen beide rijrichtingen over een afstand van 10 kilometer. Het stedelijke landschap langs de snelweg bestaat uit een mix van dichtbebouwde laagbouw en meer planmatige flatwijken. De Dongbu Urban Expressway eindigt dan aan de noordrand van Seoul bij het knooppunt met de Expressway 100.

Geschiedenis

De bouw van de Dongbu Urban Expressway begon in de tweede helft van de jaren '80. De bouw werd opgedeeld in het deel ten zuiden en ten noorden van de rivier de Han, het sluitstuk, de Cheongdam Bridge, opende als laatste voor het verkeer. In 1988 opende het eerste deel van 2 kilometer in het noorden van Seoul. Dit is qua ontwerpeisen ook het oudste, met een krap wegprofiel met korte tunnels onder kruispunten met 2x2 rijstroken en 2x3 rijstroken tussen de kruispunten. Tussen 1992 en 1994 is de rest van de route ten noorden van de rivier de Han opengesteld. Alhoewel de snelweg in 1994 tot aan de rand van Seoul was opengesteld, opende het knooppunt met de Expressway 100 in 2006 voor het verkeer.

Het zuidelijk deel van de snelweg is ook in de jaren '90 aangelegd. Dit is bijna simultaan aangelegd en opende in twee fases in 1997 en 1998 voor het verkeer. Als laatste opende op 23 december 1999 de Cheongdam Bridge over de rivier de Han voor het verkeer, waarmee er doorgaand noord-zuidverkeer over de Dongbu Urban Expressway mogelijk was. Het was indertijd de 18e brug die over de Han werd aangelegd. Daarvoor moest noord-zuidverkeer van de bruggen voor lokaal verkeer gebruik maken.

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte opening
Afslagsymbool.svg Nokcheon Station Afslagsymbool.svg Banghak 2,0 km 00-00-1988
Afslagsymbool.svg Janghanpyeong Station Afslagsymbool.svg Nokcheon Station 9,3 km 29-01-1992
Knooppuntsymbool.svg Gangbyeon Expressway Afslagsymbool.svg Janghanpyeong Station 4,9 km 18-12-1992
Afslagsymbool.svg Banghak Knooppuntsymbool.svg Expressway 100 2,1 km 31-07-1994
Afslagsymbool.svg Bukjeong Afslagsymbool.svg Suseo 4,5 km 02-12-1997
Afslagsymbool.svg Suseo Knooppuntsymbool.svg Olympic Expressway 4,5 km 00-12-1998
Knooppuntsymbool.svg Olympic Expressway Knooppuntsymbool.svg Gangbyeon Expressway (Cheongdam Bridge) 1,7 km 23-12-1999

Referenties


Expressways in Seoul
National Expressways

Expressway 1Expressway 15Expressway 17Expressway 29Expressway 35Expressway 37Expressway 50Expressway 52Expressway 60Expressway 100Expressway 110Expressway 120Expressway 130Expressway 171Expressway 400


Urban Expressways

Bukbu ExpresswayDongbu Urban ExpresswayGangbyeon ExpresswayGangnam Ring RoadGukhoe ExpresswayNaebu ExpresswayOlympic ExpresswaySeobu Expressway


Regional Expressways

Bongdam - Gwacheon ExpresswayBundang - Naegok ExpresswayBundang - Suseo ExpresswayGimpo - Hangang ExpresswayGwacheon - Umyeonsan ExpresswaySuseok - Hopyeong Expressway