Dresbach Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dresbach Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 790 meter
Hoofdoverspanning 137 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 10-1967
Verkeersintensiteit 24.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Mississippi River Bridge of Dresbach Bridge is een kokerbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Minnesota en Wisconsin. De brug overspant de Mississippi River bij La Crosse en is onderdeel van de Interstate 90.

Kenmerken

De brug is een betonnen kokerbrug met een totale lengte van 790 meter en een hoofdoverspanning van 135 meter. De brug bestaat uit twee parallelle overspanningen en ligt 19 meter boven de Mississippi River. De brug heeft 2x2 rijstroken en vluchtstroken en verwerkt verkeer van de Interstate 90. De dichtstbijzijnde stad is La Crosse, Wisconsin. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie is midden jaren '60 aangelegd als onderdeel van de aanleg van de Interstate 90. De brug opende in oktober 1967 voor het verkeer en is sindsdien niet wezenlijk aangepast. Het was een standaard liggerbrug met een lengte van 759 meter en een hoofdoverspanning van 137 meter.

De brug was enigszins substandaard vanwege het ontbreken van vluchtstroken, maar bleek bij een inspectie in 2010 in goede conditie. Het brugontwerp is echter verouderd en het brugdek is van hetzelfde type als de Hoan Bridge in Milwaukee waarvan liggers afbraken. Daarna werd de I-90 Bridge snel geïnspecteerd, maar bleek geen acute problemen te hebben. In 2006 heeft de staat Minnesota een studie uitgevoerd naar mogelijke verbeteringen. Er is gekozen voor een volledige vervanging, enigszins opmerkelijk omdat de problemen niet acuut zijn.

In 2012 begonnen werkzaamheden om de brug te vervangen door twee nieuwe betonnen kokerliggerbruggen. De nieuwe brug is 790 meter lang en wordt ten noorden van de bestaande brug aangelegd. Het knooppunt met de US 61 in Minnesota wordt ook aangepast. In december 2015 opende de eerste nieuwe overspanning. De volledige brug is op 15 oktober 2016 opengesteld. De vervanging kostte $ 187,5 miljoen.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 24.800 voertuigen over de brug, die daarmee niet erg intensief bereden wordt.

Zie ook

Referenties