Driebondsbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Driebondsbrug
NLN046.svg
Blank.png
Overspant Eemskanaal
Rijstroken 2+3
Totale lengte 130 meter
Hoofdoverspanning 22 meter
Hoogte brugdek
Openstelling 1986
Verkeersintensiteit mvt/etmaal
Locatie kaart

De Driebondsbrug is een beweegbare brug over het Eemskanaal in de N46 aan de oostzijde van de stad Groningen in de provincie Groningen. De N46 maakt hier deel uit van de Ring Groningen.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar het voormalige waterschap Driebond waar ook het omliggende huidige industriegebied Driebond naar is vernoemd.

Kenmerken

De Driebondsbrug is een basculebrug die het Eemskanaal overspant, dat Groningen met de Eemshaven verbindt. Over de brug loopt de autoweg N46. De brug heeft twee kleppen, waarvan de westelijke het breedste is. Over deze brugklep ligt de rijbaan met 3 rijstroken en een weefvak in zuidelijke richting en een vrijliggend fietspad. Over de andere brugklep loopt de rijbaan in noordelijke richting met 2 rijstroken en een weefvak. Onder de aanbruggen aan de zuidzijde loopt een fietspad aan de noordzijde loopt het Roeierspad en een fietspad parallel aan het Eemskanaal onder de brug door. De weefvakken op de brug verbinden de aansluiting Meerstad aan de noordzijde van de brug en de aansluiting Oosterhoogebrug aan de zuidzijde met elkaar. De doorvaartwijdte van het bewegende deel is 22 meter en heeft in gesloten toestand een doorvaarthoogte van 6,80 meter. De brug wordt op afstand bediend en wordt voor staande masten elke dag vanaf 9:00 uur op ieder half en heel uur bediend. Van maandag t/m vrijdag geldt er een spertijd tussen 7:00 en 9:00 uur en tussen 16:00 en 18:00 uur. [1]

Geschiedenis

De N46 ten zuiden van de N360 werd in jaren 80 aangelegd en had destijds nog het nummer N28, de Driebondsbrug is in 1986 gereedgekomen samen met het betreffende wegvak. Het wegnummer N28 is begin jaren 90 komen te vervallen als gevolg van een uitruil van enkele wegen tussen het rijk en de provincie Groningen. Sindsdien draagt dit wegvak het nummer N46.

De zuidelijke rijbaan op de brug had tot het gereedkomen van het Euvelgunnetracé in 2009 een andere wegindeling. Er lagen twee rijbanen gescheiden door een geleiderail waarbij de buitenste rijbaan met twee rijstroken de invoeger was van de aansluiting Oosterhoogebrug. Op de brug viel de tweede strook af en het verkeer voegde na de brug in op de N46. Bij de ombouw is de rijbaanscheiding verwijderd zodat de linkerstrook bij de hoofdrijbaan gevoegd kon worden. Sindsdien lopen er 3 doorgaande rijstroken in zuidelijke richting. Het invoegen vanaf de aansluiting Oosterhoogebrug geschiedt nu op de brug waarbij de linkerstrook van de toerit al voor de brug afvalt.

Verkeersintensiteiten

Referenties