Dunn Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dunn Memorial Bridge
US 9.svg
link={{{nummer2}}}
Blank.png
Dunn Memorial Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 2x4
Totale lengte 255 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 00-00-1969
Verkeersintensiteit 36.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Dunn Memorial Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York in de hoofdstad Albany.

Kenmerken

De Dunn Memorial Bridge overspant een smaller deel van de Hudson River tussen Albany en Rensselaer. De brugoverspanning is verweven met de verhoogde US 20. Het gedeelte over de rivier de is 255 meter lang en is aanzienlijk korter dan de bruggen zuidelijk van Albany. De brug telt 8 rijstroken van de US 9 en US 20. Direct ten westen van de rivier bevindt zich het bekende Circle Interchange met de Interstate 787. Rijdende op de brug richting westen heeft men bijzonder uitzicht op het futuristische Empire Plaza, waar de regering van de staat New York zeteld. Oostelijk van de brug in Rensselaer eindigt de brug abrupt in een toe- en afrit naar Broadway. Het is de zuidelijkste tolvrije verbinding over de Hudson River.

Geschiedenis

De brug is eind jaren '60 aangelegd en in 1969 opengesteld en was destijds onderdeel van de South Mall Arterial, een geplande oost-westsnelweg door Albany en Rensselaer. Deze is behalve de brug, Circle Interchange met de I-787 en de toegang naar Empire Plaza verder niet aangelegd.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 36.600 voertuigen over de brug, relatief hoog voor het feit dat de brug geen enkel doorgaand belang heeft.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge