EI-20 (Spanje)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf E-20 (Spanje))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EI-20
Begin Ibiza
Einde Ibiza
Lengte 8 km
Route

Avenida de Sant Joan de Labritja

Can Bofil

Avenida de Sant Antoni de Portmany

Calle de Corona

Calle Jondal

Avenida de Sant Josep de la Talaia

De EI-20, ook bekend als de Circunvalación de Ibiza is een carretera en de-facto autovía in Spanje, gelegen op het eiland Ibiza. De autosnelweg vormt de rondweg van Ibiza (Eivissa). De autosnelweg is 8 kilometer lang.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint bij de luchthaven van Ibiza en verloopt met 2x2 rijstroken in noordoostelijke richting, grotendeels verdiept. De autosnelweg verloopt vrij ruim om het centrum van Ibiza heen en gaat ten noorden van de stad over in de hoofdweg EI-300.

Geschiedenis

De EI-20 is in fases aangelegd. Het deel langs de noordkant van Ibiza is het oudste. Het deel langs de westkant, inclusief de bypass van Sant Jordi de ses Salines en de verdubbeling tot de luchthaven van Ibiza is in 2007 opengesteld. Dit is aangelegd als concessie op basis van schaduwtol,[1] met een looptijd tot 2030.[2]

Wegnummergeschiedenis

De weg was in het oorspronkelijke wegnummersysteem als de E-20 genummerd. De prefix "E" komt van de Catalaanse naam van Ibiza, namelijk Eivissa. Het wegnummer stond oorspronkelijk bijna nergens aangegeven langs de snelweg zelf.

In 2017 is de weg omgenummerd naar de EI-20, toen ook de andere wegen op Ibiza zijn omgenummerd. Het deel dichter bij de luchthaven staat echter ook als de EI-800 aangegeven. Op delen waar EI-20 op de bewegwijzering staat zijn ook kilometerpalen met EI-800 te vinden. Het noordelijk einde gaat over in de EI-300.

De EI-20 is formeel geen autosnelweg en heeft zelfs geen beperkingen op toegang van langzaam verkeer, maar is constructief wel als een quasi-autosnelweg uitgevoerd met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen.

Referenties

Autosnelwegen op de Islas Baleares

Mallorca: Ma-1Ma-13Ma-15Ma-19Ma-20Ma-30

Ibiza: EI-20EI-600