E-Ring Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Qatar D5.svg
E-Ring Road map.png
E / D5
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 7 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Al Wakrah Bypass

De E-Ring Road, genummerd als de D5, is een ringweg in Doha, Qatar. De weg vormt de vijfde ringweg van Doha en is 7 kilometer lang.

Routebeschrijving

De E-Ring Road begint op een ongelijkvloerse afsplitsing van de D-Ring Road, in het verlengde van de Doha Expressway. De weg verloopt alleen door het zuiden van Doha en telt deels 2x2, deels 2x3 rijstroken. De meeste kruispunten zijn met verkeerslichten uigerust. De weg eindigt ten zuiden van de oude luchthaven van Doha.

Geschiedenis

De weg is oorspronkelijk aangelegd als wijkontsluitingsweg, het westelijk deel was in 2003 nog enkelbaans. In 2007-2008 is dit deel verdubbeld en is de splitsing met de D-Ring Road aangelegd. De E-Ring Road is de binnenste ringweg van Doha die nog verkeerspleinen heeft. In 2015-2016 is het verkeersplein met Najma Street omgebouwd tot een enorm kruispunt met 7 opstelstroken per richting.

In 2019 is een D-nummering geïntroduceerd in Qatar, voor belangrijke ringwegen. De E-Ring Road kreeg toen het nummer D5.

Upgrade

In september 2016 is een contract van $ 730 miljoen gegund aan Daewoo om de E-Ring Road te verlengen en op te waarderen. De weg moet ongelijkvloers gemaakt worden en verbreed naar 8 tot 14 rijstroken.[1][2] Dit omvatte in eerste instantie een enorm knooppunt (Mesaimeer Interchange) met de Al Wakrah Bypass en de Industrial Area Road die in fases in de eerste helft van 2020 werd opengesteld. Op 17 februari 2020 werd de 4e van 9 onderdoorgangen geopend.[3]

Referenties

Flag of Qatar.svg Autosnelwegen in Qatar Flag of Qatar.svg

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud StreetEast Industrial StreetLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG