E10-Brug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E10-Brug
E19 BE.svg
Blank.png
Overspant E10-plas
Rijstroken 2x2
Totale lengte 210 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 17-01-1972
Verkeersintensiteit 70.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De E10-Brug is een liggerbrug in België, gelegen in de E19 bij Sint-Job-in-'t-Goor, ten noorden van de stad Antwerpen. De brug heeft een lengte van 210 meter en is een goed voorbeeld van een groot nutteloos werk.

Kenmerken

De E10-Brug is gelegen tussen de aansluiting St.-Job-in-'t-Goor, noordoostelijk van de brug, en de aansluiting Kleine Bareel ten westen van de brug. De brug overspant de E10-Plas, een recreatieplas net ten westen van Sint-Job-in-'t-Goor. Ten noorden van de brug ligt parallel de HSL 4, die de plas niet overbrugt, maar doorkruist door middel van een nieuw aangelegde bedding. De brug heeft een lengte van 210 meter en kent 3 overspanningen. De middelste overspanning is met afstand de hoofdoverspanning, maar exacte afmetingen van de brug zijn helaas onbekend. Het brugdek herbergt 2x2 rijstroken met vluchtstroken. De brug is in de middenberm ook nog voorzien van een ruimtereservering.

Geschiedenis

De E10-Brug is vermoedelijk in het begin van de jaren 70 aangelegd. De brug werd destijds aangelegd voor een kanaal wat het Schelde-Rijnkanaal met het Albertkanaal zou verbinden. Zo zou de doorgaande scheepvaart de drukke haven van Antwerpen kunnen vermijden. Omdat men er vrij zeker van was dat het kanaal er zou komen is men begonnen met graven tijdens de bouw van de toenmalige E19. Op die manier hoefde er later niet nog een brug gebouwd te worden. De brug werd op 17 januari 1972 geopend, toen de E19 opende tussen Merksem en de Nederlandse grens.

Een aantal jaar na de completering en opening van de brug stuitte het plan voor het kanaal alsnog op veel kritiek vanuit milieugroeperingen en werd het plan opgeschort. Jaren later werd de E10-Plas alsnog doorsneden door de HSL 4 waarmee het plan definitief van de baan was. De E10-brug ligt er nog en is een goed voorbeeld van een SNUP, een nooit uitgevoerd plan waarvan al wel sporen van zijn te vinden.

Verkeersintensiteiten

Er rijden ongeveer 70.000 voertuigen per dag over de E10-Brug.

Referenties