EN223 (Angola)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
EN223 / N223
Begin Cuilo
Einde Canzar
Lengte 360 km
Route

Cuilo

Dundo

Canzar

De EN223 of N223, voluit de Estrada Nacional nº 223, is een estrada nacional in Angola. De weg vormt een oost-westroute in het noordoosten van het land, vanaf nabij Cuilo tot de grens met de D.R. Congo bij Canzar. De EN223 is bij benadering 360 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het westelijke deel van de route is een geplande route die in werkelijkheid niet bestaat. De verharde weg verloopt via Cuilo naar Lóvua via de EN225 en een ongenummerde weg. De EN223 moet hier nog ten noordwesten van lopen, dicht langs de grens met de Democratische Republiek Congo. Vanaf Lóvua vormt de EN223 de doorgaande verharde weg oostwaarts naar Dundo, de grootste plaats op de route en een knooppunt van wegen in het noordoosten van Angola. In Dundo kruist men de EN180 en oostelijker splitst de EN190 af. De verharde weg volgt daar de EN190 naar Nzagi, de geplande route voert verder oostwaarts maar bestaat niet. Wel verloopt er zuidelijker een zandweg vanaf Nzagi via Canzar naar de grens met de D.R. Congo, waar een provisorische brug over de grensrivier de Kasaï is.

Geschiedenis

De weg is grotendeels een geplande route, maar volgt ten westen en oosten van Dundo een geasfalteerde weg die in 2014 is aangelegd. Deze verharde weg volgt daarna echter de EN190 en EN225 zuidwaarts en niet de geplande route dichter langs de grens met de D.R. Congo.

Referenties


Estradas nacionais in Angola

Via Expressa Fidel CastroAutoestrada N'zeto - Soyo