East Huntington Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
East Huntington Bridge
WV-106.svg
East Huntington Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 551 meter
Hoofdoverspanning 274 meter
Hoogte brugdek ?
Openstelling 08-1985
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De East Huntington Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten West Virginia en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij Huntington.

Kenmerken

De East Huntington Bridge is een tuibrug over de Ohio River aan de oostzijde van Huntington. Het is één van drie bruggen over de Ohio bij Huntington. De hoofdbrug heeft een totale lengte van 551 meter en een hoofdoverspanning van 274 meter, met zijoverspanningen van 91 en 185 meter. De brug heeft één A-vormige pyloon. Het brugdek is 12,2 meter breed, met een tweestrooks weg.[1] De brug heeft aan de zuidkant aanbruggen die in een bocht verlopen en in twee verbindingen naar Huntington splitsen. De State Route 106 in West Virginia en State Route 775 in Ohio lopen over de brug. Aan de zuidkant is de brug voorbereid op een doortrekking naar de Interstate 64 in West Virginia.

Geschiedenis

De East Huntington Bridge is één van de oudere tuibruggen in de Verenigde Staten en opende in augustus 1985 voor het verkeer. Het was de derde brug bij Huntington en verwerkt wat regionaal verkeer, maar heeft geen groot doorgaand belang. De brug kostte $ 38 miljoen om te realiseren. Het was de tweede betonnen tuibrug in de Verenigde Staten. In 2006 is de brug ook vernoemd als Frank Gatski Memorial Bridge. Frank Gatski (1921-2005) was een American Football speler.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersgegevens van de brug bekend. Vermoedelijk gaat het om niet meer dan 10.000 - 15.000 voertuigen gezien het feit dat de brug enkelbaans is en er geen groot doorgaand belang mee bediend wordt.

Zie ook

Referenties