Echo Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 50.svg
Blank.png
US 50
Hoogte (ft) 7,382 ft
Hoogte (m) 2.250 m
Gebergte Sierra Nevada
Verkeersintensiteit 8.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Echo Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat California, onderdeel van de US 50 in California. Het is één van de belangrijkste pasovergangen van de Sierra Nevada, gelegen op 2.250 meter hoogte.

Kenmerken

Echo Summit is een oost-west georiënteerde bergpas, gelegen in El Dorado County. De bergpas geeft toegang naar het Lake Tahoe. De US 50 in California van Sacramento naar Lake Tahoe verloopt over de bergpas die vlakbij Echo Lake is gelegen. De bergpas is eenvoudig om te rijden, maar vanaf Sacramento wel erg lang naar de top, die vrij geleidelijk is. Een groot deel van de route is goed uitgebouwd, als freeway of vierstrooks weg, maar de route over de top is enkelbaans. De oostkant van de bergpas is veel korter en daalt af naar South Lake Tahoe.

De Echo Summit is samen met Donner Pass de belangrijkste verbinding over de Sierra Nevada en relatief goed uitgebouwd. De bergpas wordt veel door vakantieverkeer naar de regio Lake Tahoe gebruikt en is ook de kortste route van Sacramento naar Carson City. De bergpas wordt het gehele jaar open gehouden.

Geschiedenis

De historische Lincoln Highway, de eerste transcontinentale route, verliep over Echo Summit vanaf 1913. De weg was tot de jaren '60 de belangrijkste verbinding over de Sierra Nevada, voordat de Interstate 80 in California over Donner Pass gereedkwam. Het belang van Echo Summit blijft echter vrij groot, met name voor toeristen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 8.000 voertuigen over Echo Summit, waarmee het de op één na drukste bergpas over de Sierra Nevada is.

Referenties