Ecoduct Lage Veld

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Ecoduct Beesdsche Veld)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Lage Veld
Natuurgebied(en) Beesdsche Veld
Lengte ~20 m
Openstelling 2010
Intensiteit 142.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Lage Veld, ook wel ecoduct Beesdsche Veld genoemd, is een ecoduct in Nederland, gelegen in de provincie Gelderland, in de A2 ten noorden van Beesd.

Kenmerken

Het ecoduct Lage Veld overspant de A2 tussen de aansluiting Culemborg en de aansluiting Beesd. Ter plekke telt de A2 2x4 rijstroken, een in- en uitvoegstrook en een vluchtstrook. Het ecoduct overspant de A2 met een middenpijler. Beide overspanningen zijn 33 meter lang. Het ecoduct is gebouwd in een trechtervorm, met een smal deel in het midden en een breder deel aan de buitenkant van de autosnelweg. Het ecoduct ligt direct ten noorden van de verzorgingsplaats Lingehorst en de verzorgingsplaats Bisde.

Naamgeving

Het ecoduct verbindt het Beesdsche Veld, ook wel bekend als het Beesdsche Lage Veld, een gebied met versnipperde stukken bos. Het bos is relatief oud en niet recent aangeplant ondanks de rechte patronen die een voormalige polder doen vermoeden, het bestond al minstens in de jaren '30, voordat de A2 werd aangelegd.

Geschiedenis

Het ecoduct is aangelegd in het kader van de verbreding van de A2 van 2x2 naar 2x4 rijstroken in 2010. Alhoewel de bredere A2 niet een grotere barrière vormde dan voorheen, is in het kader van het ontsnipperen van natuurgebieden een ecoduct gebouwd. Iets noordelijker is ook een ecoduct aangelegd, het ecoduct Autena.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot