Ecoduct Beukbergen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Beukbergen
NLN237.svg
Ecoduct Beukbergen.jpg
Natuurgebied(en) Landgoed Beukbergen
Lengte circa 30 m
Openstelling 2009
Intensiteit 18.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Beukbergen is een ecoduct over de niet-autosnelweg N237 ten westen van de Utrechtse plaats Soesterberg en een kleine honderd meter ten oosten van een Shell-tankstation.

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar het nabij gelegen Landgoed Beukbergen.

Kenmerken

Het ecoduct maakt deel uit van de ecologische verbinding Hart van de Heuvelrug. Aan de oostzijde van Soesterberg is het ecoduct Boele Staal aangelegd die hier ook deel van uit maakt. In totaal gaat het om een vijftal ecoducten die de Utrechtse Heuvelrug weer één geheel moeten maken.

Ecoduct Beukbergen is circa 30 meter breed en 19 meter lang en verbindt de bossen van Austerlitz met het noordelijke deel van de Heuvelrug. De N237 (Amersfoortseweg) ligt deels verdiept onder het ecoduct om de hoogte van de overspanning in overeenstemming te krijgen met de aangrenzende bosgebieden.

Geschiedenis

In 2004 startte het project Hart van de Heuvelrug, met als doel om door middel van ecologische verbindingen de door infrastructuur versnipperde Utrechts Heuvelrug weer één geheel te maken. Daarnaast worden ook gebieden heringericht en gronden aangekocht om nieuwe natuur aan te leggen. De bouw van een aantal ecoducten over de A28, N237 en de spoorlijn Utrecht - Amersfoort maken onderdeel uit van dit project. Het Ecoduct Beukbergen is in 2009 gereedgekomen.

Externe Links

ReferentiesEcoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot