Ecoduct Boele Staal

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Boele Staal
NLN237.svg
Blank.png
Natuurgebied(en) Vlasakkers, Oude Kamp
Lengte 40 m
Openstelling 31-08-2016
Intensiteit 13.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Boele Staal is een ecoduct in de Utrechtse plaats Soesterberg. Het ecoduct overspant de niet-autosnelweg N237 ter hoogte van de voormalige Sauna Soesterberg.

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar Boele Staal, voormalig Commissaris van de Koningin van Utrecht (1998-2007). Verder was hij onder andere van 2007 tot 2013 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Kenmerken

Het ecoduct is onderdeel van de ecologische verbinding tussen de Leusderheide en het noordelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug. De constructie is 40 meter lang en 60 meter breed. Het ecoduct is voorzien van een speciale leuning gemaakt van prefab betonnen elementen. Deze zijn ca. 3,5 m hoog en hebben een bladerenpatroon.

Geschiedenis

De werkzaamheden zijn in september 2014 gestart met de kap van bomen op en rond de bouwlocatie. Medio oktober 2014 is de bouw van het ecoduct zelf gestart. In het weekend van 13 t/m 16 maart 2015 werden de 40 betonnen liggers over de N237 geplaatst die elk een lengte hebben van circa 40 meter. De N237 was dat hele weekend afgesloten vanwege deze werkzaamheden. Na de bouwvak van 2015 kreeg het terrein zijn definitieve inrichting. Op 31 augustus 2016 is het ecoduct officieel geopend.

Externe Links

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot