Ir. H.J.W. Snijders Ecoduct

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Ecoduct Boerskotten)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ir. H.J.W. Snijders Ecoduct
NLA001.svg
Ecoduct Boerskotten.jpg
Natuurgebied(en) Boerskotten
Lengte ~15 m
Openstelling 1992
Intensiteit 24.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het ir. H.J.W. Snijders Ecoduct of het Ecoduct Boerskotten is een ecoduct in de A1 tussen Oldenzaal en De Lutte.

Naamgeving

ir. H.J.W. Snijders was hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat in de directie Overijssel van 1987 tot zijn overlijden in 1989.

Kenmerken

Het betonnen ecoduct is aangelegd als een breed viaduct en heeft een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken in de buitenberm, alhoewel de kans erg klein is dat deze benut zal worden. Het ecoduct is circa 15 meter breed en zorgt voor een ecologische verbinding in het natuurgebied Boerskotten.

Geschiedenis

In 1992 vond de openstelling van de A1 tussen Oldenzaal en De Lutte plaats. Het was het laatste deel van de A1 dat werd gerealiseerd. Het ecoduct ir. H.J.W. Snijders behoort tot de eerste ecoducten van Nederland.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot