Ecoduct Dwingelderveld

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Dwingelderveld
NLA028.svg
Ecoduct Dwingelderveld.jpg
Natuurgebied(en) Dwingelderveld
Lengte 60 m
Openstelling 29-10-2013
Intensiteit 47.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Dwingelderveld is een ecoduct in Nederland dat de A28 in Drenthe overspant, ten noorden van de aansluiting Dwingeloo.

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar het Nationaal Park Dwingelderveld dat een oppervlakte heeft van circa 37 km². Dit natuurgebied is het grootste natte heidegebied van Europa. In 1991 hebben Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en enkele particuliere partijen dit gebied opgericht als Nationaal Park.

Kenmerken

Het ecoduct is 60 meter breed en overspant de A28 in twee keer, omdat de rijbanen van de A28 ter plekke op enige afstand van elkaar liggen. Tevens overspant het ecoduct de parallelweg Smalbroek. Het ecoduct verbindt het Dwingelderveld met de bosgebieden ten oosten van de A28.

Geschiedenis

Het ecoduct is tussen 2011 en 2013 aangelegd en werd op 29 oktober 2013 officieel in gebruik genomen.[1]

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot