Ecoduct Hoog Buurlo

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Ecoduct Hoog-Buurlo)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Hoog Buurlo
NLA001.svg
Ecoduct Hoog-Buurlo.jpg
Natuurgebied(en) Veluwe
Lengte ~40 m
Openstelling 2011
Intensiteit 73.600 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het ecoduct Hoog Buurlo is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A1 ten westen van Apeldoorn. Het ecoduct verbindt het kroondomein Het Loo, onderdeel van de Veluwe.[1]

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar het gehucht Hoog Buurlo dat hemelsbreed een kleine kilometer ten zuiden van het ecoduct ligt. Het gehucht was van oorsprong een landbouwenclave.

Kenmerken

Ecoduct Hoog Buurlo is één van de weinige ecoducten in Nederland die een echte tunnelvorm heeft. De lengte van overspanning over de rijbanen bedraagt in totaal 43 meter. De effectieve breedte op het ecoduct bedraagt circa 40 meter. De betonnen tunnelbuizen zijn ter plaatse gestort. Het ecoduct heeft voldoende ruimtereservering voor een eventueel toekomstige 2x3 of 2x4 rijstroken.

Geschiedenis

Reeds in 1999 is er net ten oosten van de aansluiting Kootwijk al een ecoduct geopend, het ecoduct Harm van de Veen. Het ecoduct Hoog Buurlo is tussen september 2010 en april 2011 gebouwd. Op 5 september 2011 is het ecoduct officieel door minister Schultz in gebruik genomen, maar afrondende werkzaamheden, zoals beplanting, vonden nog tot 2012 plaats.

Externe Links

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot