Ecoduct Jac. P. Thijsse

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Jac. P. Thijsse
NLA012.svg
Ecoduct Jac P Thijsse.jpg
Natuurgebied(en) Veluwe
Lengte ~40m
Openstelling 2011
Intensiteit 87.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Jac. P. Thijsse is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A12 tussen Ede en Oosterbeek. Het ecoduct verbindt twee delen van de Veluwe.

Naamgeving

Een luchtfoto van het ecoduct in 2016.

Het ecoduct is genoemd naar Jacobus Pieter Thijsse (1865 - 1945) een onderwijzer, natuurbeschermer en botanist.

Kenmerken

Het ecoduct overspant de A12 die 2x3 rijstroken heeft. Bij de bouw van het ecoduct was al rekening gehouden met de verbreding van de snelweg naar 2x3 rijstroken. Het ecoduct heeft een pijler in de middenberm van de A12 en een totale overspanningslengte van 46 meter. De effectieve breedte op het ecoduct is 40 meter.

Geschiedenis

Het ecoduct is aangelegd als onderdeel van een landelijk programma van 9 ecoducten en is in 2011 gerealiseerd, alhoewel het ecoduct pas in februari 2013 is geopend voor grotere diersoorten.[1] Het ecoduct had bij de bouw een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken, die in 2016 is benut tijdens de verbreding van de A12.

Externe Links

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot