Ecoduct Leenderbos

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Leenderbos
NLN396.svg
Ecoduct Leenderbos.jpg
Natuurgebied(en) Leenderbos
Lengte 50 m
Openstelling 08-01-2014
Intensiteit
Locatie kaart

Het ecoduct Leenderbos is een ecoduct in Nederland dat de N396 nabij Valkenswaard overspant.

Kenmerken

Het ecoduct Leenderbos overspant de N396 tussen Valkenswaard en de aansluiting Valkenswaard van de A2. Het ecoduct verbindt het natuurgebied Valkenhorst ten noorden van het ecoduct met het Leenderbos, een naaldbos ten zuiden van Eindhoven. Het betreft een circa 50 meter lang/breed ecoduct over de N396, die ter plaatse 1x2 rijstroken met tweezijdige fietspaden kent. Het ecoduct heeft een relatief smalle doorgang.

Geschiedenis

Het ecoduct is tussen maart en eind 2013 aangelegd en is op 8 januari 2014 opgeleverd. Het ecoduct is aangelegd door de provincie Noord-Brabant.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot