Ecoduct Maashorst

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Maashorst
NLN324.svg
Ecoduct Maashorst.jpg
Natuurgebied(en) 't Mun / Maashorst
Lengte 40 m
Openstelling 08-01-2014
Intensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Maashorst is een ecoduct in Nederland, gelegen in de N324 bij Schaijk. Het ecoduct overspant de N324 tussen knooppunt Paalgraven en Schaijk.

Naamgeving

De naam is ontleend aan het natuurgebied Maashorst. Circa 120.000 jaar geleden was dit het stroomgebied van de Maas, hier is de naam Maashorst van afkomstig.

Kenmerken

Het ecoduct heeft een lengte van ongeveer 40 meter. Voor fietsers en voetgangers is er een afzonderlijk fiets- en wandelpad over het ecoduct. Onder het ecoduct zijn drie velden. Door het zuidelijke veld loopt een vrijliggende fietspad, het noordelijke veld is in gebruik door de parallelweg van de N324. Door het brede middelste veld lopen de gescheiden rijbanen van de N324.

Geschiedenis

Het ecoduct is aangelegd als onderdeel van een programma waarbij 4 nieuwe ecoducten bij Leende en Oss zijn gerealiseerd. In de nabijgelegen A50 is tegelijkertijd het Ecoduct Herperduin gerealiseerd. Het ecoduct is gefinancierd door de provincie Noord-Brabant en het Rijk.[1] De officiële openstelling was op 8 januari 2014.[2]

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot