Ecoduct Marc Harders

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Marc Harders
NLA028.svg
Ecoduct Dwingelderveld.jpg
Natuurgebied(en) Dwingelderveld
Lengte 60 m
Openstelling 29-10-2013
Intensiteit 47.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Marinier der 1e klasse Marc Harders is een ecoduct in Nederland dat de A28 in Drenthe overspant, ten noorden van de aansluiting Dwingeloo.

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar Marinier der 1e klasse Marc Harders, welke op 23-jarige leeftijd in 2010 bij een bermbom in Uruzgan om het leven kwam. Tot 28 april 2020 had het ecoduct de naam Dwingelderveld, vernoemd naar het Nationaal Park Dwingelderveld.

Kenmerken

Het ecoduct is 60 meter breed en overspant de A28 in twee keer, omdat de rijbanen van de A28 ter plekke op enige afstand van elkaar liggen. Tevens overspant het ecoduct de parallelweg Smalbroek. Het ecoduct verbindt het Dwingelderveld met de bosgebieden ten oosten van de A28.

Geschiedenis

Het ecoduct is tussen 2011 en 2013 aangelegd en werd op 29 oktober 2013 officieel in gebruik genomen.[1]

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot