Ecoduct Oud Reemst

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Oud Reemst
NLN310.svg
Blank.png
Natuurgebied(en) Nationaal Park Hoge Veluwe / Planken Wambuis
Lengte ~35 m
Openstelling 2012
Intensiteit 7.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Oud Reemst is een ecoduct in Nederland, gelegen in de N310 ten zuiden van Otterlo. Het ecoduct verbindt het Nationaal Park Hoge Veluwe met Planken Wambuis.

Naamgeving

Oud Reemst is een buurtschap in de gemeente Ede en bestaat uit circa tien boerderijen.

Kenmerken

Het ecoduct met een effectieve breedte van circa 35 meter overspant de N310, die ter plaatse verdiept is aangelegd. Het ecoduct is op maaiveldniveau aangelegd om geen barrière tussen de twee natuurgebieden te vormen.

Geschiedenis

Ecoduct Oud Reemst is in de periode 2011-2012 aangelegd als onderdeel van het project Hart van de Veluwe en Negen Ecoducten in samenwerking met Rijkswaterstaat, ProRail en de provincie Gelderland.[1] Het ecoduct is in 2012 in gebruik genomen.

Externe Links

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot