Ecoduct Oudste Grond

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Oudste Grond
NLA035.svg
Ecoduct Oudste Grond.jpg
Natuurgebied(en) Boekelerveld
Lengte 12 m
Openstelling 2020
Intensiteit 59.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het ecoduct Oudste Grond, ook wel de ecopassage Oudste Grond genoemd is een ecoduct in Nederland, gelegen over de A35 tussen Enschede en Hengelo.

Kenmerken

Het ecoduct Oudste Grond overspant de A35 tussen de aansluitingen Hengelo-Zuid en Enschede-West. Het ecoduct verbindt de natuurgebieden Twekkelo en Boekelerveld. Het ecoduct is 12 meter breed en bestaat uit liggers over de autosnelweg.

Geschiedenis

Het ecoduct is in 2019 gerealiseerd.[1] Het ecoduct was al gepland sinds eind jaren '90. In maart 2019 moesten de werkzaamheden tijdelijk worden stilgelegd vanwege zorgen over geluidsoverlast en bodemdaling.[2] Op 19 september 2019 werd een voorlopige voorziening tegen het project afgewezen door de Raad van State.[3] Alhoewel het ecoduct al meerdere decennia gepland was, kwam de bouw in 2018 voor omwonenden toch als een verrassing,[4] aangezien de planvorming al vele jaren stil lag.[5] Het ecoduct kwam in april 2020 gereed.

Referenties

Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot