Ecoduct Slabroek

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ecoduct Slabroek
NLA050.svg
Ecoduct Slabroek.jpg
Natuurgebied(en) Slabroekse Bergen
Lengte 10 m
Openstelling 2002-2005
Intensiteit 65.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Ecoduct Slabroek is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A50 vlakbij het buurtschap Slabroek. Het ecoduct overspant de A50 tussen de aansluiting Zeeland en de aansluiting Nistelrode.

Naamgeving

Het ecoduct is vernoemd naar het buurtschap Slabroek dat tot de gemeente Uden behoort.

Kenmerken

Het ecoduct overspant de A50 die ter plaatse 2x2 rijstroken heeft en de aan de zuidwestzijde gelegen parallelweg. Het ecoduct is slechts 10 meter breed en gecombineerd met een fietspad. Het ecoduct rust op twee betonnen pijlers waarvan één in de middenberm van de A50 staat. De lengte van de totale overspanning is circa 85 meter.

Geschiedenis

Het ecoduct Slabroek in de periode 2002-2005 gebouwd en opengesteld, gelijktijdig met de aanleg van de A50 tussen de aansluiting Zeeland en de aansluiting Nistelrode als natuurcompensatie voor de aanleg van de snelweg.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe BorkeldDwingelderveldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMollebosOud ReemstRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot